Grad Pula u obnovu osnovnih škola ulaže 1,3 milijuna kuna

13.08.2012 - 13:03
Tamara Brussich, Boris Miletić i Erik Lukšić
Tamara Brussich, Boris Miletić i Erik Lukšić

Grad Pula investira u školstvo te su temeljem sporazuma sklopljenog s tvrtkom Vladimir Gortan d.d. Pazin na rok od dvije godine, ove godine sklopljeni ugovori za sanaciju podova u školama Kaštanjer, Šijana, Monte Zaro i Centar. Ukupna vrijednost radova koji se izvode iznosi oko 670.000,00 kuna s uključenim PDV-om.

Uz to, temeljem okvirnog sporazuma sklopljenog s Instalu d.o.o. Pula na rok od dvije godine, ove godine sklopljeni su ugovori za ugradnju PVC prozora u školama Kaštanjer, Monte Zaro i Giuseppina Martinuzzi. Ukupna vrijednost radova koji se izvode iznosi oko 303.000,00 kuna s uključenim PDV-om.

U tijeku je i sanacija sanitarnih prostorija u Osnovnoj školi Tone Peruška koju izvodi tvrtka Navi Coop d.o.o. Vodnjan u vrijednosti od oko 378.000,00 kuna s uključenim PDV-om.

Upravo je tu školu, u društvu pročelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšića 13. kolovoza posjetio pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazivši zadovoljstvo viđenim.

„Ovdje se radi na školskoj kuhinji te se uređuju sanitarni čvorovi. Glavni i osnovni cilj nam je da se tijekom školskih praznika, dok se nastava ne odvija obave ti radovi, kako bi nastava počela na vrijeme“, izjavio je Miletić.

Kako je dodao Lukšić, ukupna investicija u obnovu pulskih osnovnih škola ove godine iznosi preko 1,300.000,00 kuna.

Radovi na kuhinji OŠ Tone Peruško
Radovi na kuhinji OŠ Tone Peruško

Miletić je obišao i dječji vrtić Mondo bimbo gdje je adaptacijom predviđeno uređenje sanitarnog čvora s toplom vodom, sanacija poda, predulaza u vrtić i garderobe te ugradnja nove električne instalacije. Osim toga, donacijom Talijanske Unije nabavljen je novi namještaj i didaktička sredstva,  a ovim će se radovima u konačnici postići viši stupanj kvalitete boravka djece u područnoj skupini. Ukupna vrijednost investicije iznosi 65.000,00 kuna. Od ostalih radova izdvaja se ličenje područnih skupina "Titti" i "Calimero" te uvođenje gradskog plina u područnoj skupini „Calimero“.

Ravnateljica dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich naglasila je kako se s uređenjem vrtića Mondo Bimbo u kojem djeca borave tri sata, krenulo prije dvadeset dana te očekuju nova didaktička pomagala. 

„U dječjem vrtiću Izvor oprema se kuhinja i uređuje se jedan prostor, a na Kaštanjeru se ulaže u arhivu“, rekao je Miletić na kraju. Svi će radovi biti gotovi do početka predškolske godine, dok će radovi na novom dječjem vrtiću Zvjezdice bit gotovi početkom listopada. Time će Grad osigurati dostatan broj mjesta za svu djecu na području Grada koja ispunjavaju propisane uvjete. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Radovi na uređenju vrtića Modno Bimbo
Radovi na uređenju vrtića Modno Bimbo

Tweet

Posljednje novosti