Ove godine jedan od bogatijih programa u povijesti Subotine

0
S prošlogodišnje Subotine
S prošlogodišnje Subotine

Na konferenciji za novinare, predstavnici Grada Buzeta i Turističke zajednice najavili su programe u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada.

U subotu, 2. rujna, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, po drugi puta će se održati  sportska manifestacija Buzet Active u sportskoj dvorani i na raznim sportskim terenima koja će objediniti sve sportske sadržaje koji se inače događaju povodom Subotine u jedan dan. Ove se godine očekuje uključivanje više od 800 sportaša.         

U petak, 8. rujna, od 21.30 počinje rock koncert - nastup novosadske grupe Atheist Rap i poznatih Riječana Let 3 u Mašimovoj škuji.

Povodom Dana grada - Subotine, koja se ove godine održava u subotu, 09. rujna, Buzećani već tradicionalno na glavnom gradskom trgu u 19.30h pripremaju divovsku fritaju s 2017 jaja i deset kilograma tartufa. U večernjim satima posjetitelji će moći uživati u koncertima Elia Piska, Alena Vitasovića i Šajete, a u 23.00 najavljen je veliki vatromet.

U nedjelju, 10. rujna, u 12 sati u starom gradu počinje 16. Subotina po starinski, manifestacija koja dočarava zvukove, okuse, mirise i glazbu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Moći će se vidjeti stari obrti, igre, mužikanti, starinska jela, tržnica s domaćim proizvodima, žongleri, špacakamini, picaferaji, dame i gospoda.

Ovo je jedan od bogatijih programa u povijesti Subotine koji se tradicionalno održava gotovo tijekom čitavog rujna i obuhvatit će oko 1.500 sudionika, istaknuo buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Rujan je i mjesec kada se Buzetom širi miris benzina, „moćnog afrodizijaka“ za mnoge domaće i strane zaljubljenike u oktanske sportove, koji ovaj mali sjevernoistarski gradić pohode na najvećoj hrvatskoj automobilističkoj fešti, brdskoj auto utrci za Prvenstvo Europe „Buzetski dani 2017“, koja se ove godine održava od 15. do 17. rujna.  

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA