Jakovčić: Pred olimpijskim pobjednikom treba se ustati i pokloniti mu se

10.08.2012 - 12:19
Župan Ivan Jakovčić, zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos
Župan Ivan Jakovčić, zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos

"Mnogi kažu da je Giannijev uspjeh iznenađenje, no za nas koji pratimo njegov rad i uspjehe, to nije iznenađenje, već je isključivo velika radost", rekao je danas istarski župan Ivan Jakovčić u Novigradu, gdje je uz domaćina, gradonačelnika Novigrada Antea Milosa, primio osvajača zlatne medalje na olimpijskim igrama u Londonu Giovannija Cernogorza.

"Unatoč svojim zdravstvenim problemima želio sam doći u Novigrad i zahvaliti se Gianniju, njegovoj obitelji i svima koji su pomogli u ostvarenju njegovog uspjeha", rekao je župan i ustajući se sa stolice dodao kako se pred olimpijskim pobjednikom treba ustati i pokloniti mu se.

"Svi mi možemo učiti puno od ovog uspjeha, od čovjeka koji je na fantastičan način osvojio medalju i ušao u povijest uspio je to jer je odgovoran, uporan i ima svoj cilj", poručio je župan Jakovčić.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos kazao je kako se danas još jednom slavi rezultat jedne obitelji, rezultat jednog čovjeka, rezultat koji je fantastičan i za Novigrad i Istru i za Hrvatsku.

"Iskoristiti ću ovu priliku ne samo da zahvalim Gianiju, nego i da potaknem da se u Novigradu osiguraju uvjeti da može ugostiti velika takmičenja, pa da Gianni na domaćem terenu može ostvariti nove odlične rezutate", rekao je gradonačelnik Novigrada.

Jakovčić je Cernogorzu uručio Odluku o dodjeli jednokratne novčane nagrade od 20 tisuća kuna, a uputio je inicijativu županijskoj skupštini da mu dodijele Grb Istarske županije. Osim novčane podrške, župan će podržati i inicijativu Grada Novigrada u osposobljavanju novigradske streljane za kandidaturu budućih europskih prvenstava. "Ova medalja je pravi temelj na kojem se takva streljana može graditi", zaključio je Jakovčić.

"Zahvaljujem se svima i nadam se da ću još takvih lijepih trenutaka donijeti  Istri i Hrvatskoj", rekao je na kraju osvajač zlatne olimpijske medalje Giovanni Cernogoraz. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Uz Giovannija na primanju su bili i njegovi roditelji
Uz Giovannija na primanju su bili i njegovi roditelji

Tweet

Posljednje novosti