Lari Ivančić, mladi pazinski Leonardo da Vinci (video)

09.08.2012 - 08:13
Lari Ivančić na izložbi "Moj grijeh i ja"
Lari Ivančić na izložbi "Moj grijeh i ja"

"Najčešće stvaram noću zbog tišine te boljeg fokusiranja", kaže Lari Ivančić, 22-godišnji svestrani umjetnik iz Pazina koji je u petak 3. kolovoza, u sklopu ovogodišnje proslave Rim, održao svoju prvu samostalnu izložbu svog likovnog stvaralaštva pod nazivom "Moj grijeh i ja".

"Kao kakav renesansni homo universalis Lari realizira stvaralačke impulse u gotovo svim vidovima umjetnosti što ga na samom početku njegova stvaralaštva izdvaja iz cjeline lokalne umjetničke scene", napisao je Anđelo Dagostin u katalogu njegove prve izložbe. I uistinu jest tako, pregledavajući radove ovog mladog umjetnika, nemoguće je prepoznati koji mu vid umjetnosti više leži."Počeo sam crtati još u svom ranom djetinjstvu, ali me umjetnost nekako uvijek uspjela izbjegavati, ili sam ja izbjegavao nju, do prije nekoliko godina kada sam shvatio da je to jedina stvar kojoj se želim u potpunosti prepustiti i kojoj želim posvetiti svoj život", kaže Lari.

"Najviše volim pisati poeziju i komponirati. Do sada sam napisao i jednu podužu poemu koju želim objaviti kao manju knjigu ili slikovnicu", priča Lari o svojim radobima, i dodaje kako ga zanima film i animacija. Nedavno se okušao i u animaciji te je napravio kratku animiranu narativnu poemu pod nazivom "Carpe diem", koji se može vidjeti na internetu, gdje se mogu čuti i neke od njegovih skladbi.

Na pitanje je li uspio prodati neke od svojih radova kaže kako je do sada sam prodao više svojih radova no prvu ozbiljniju cijenu uspio je postići tek nedavno prodajom svoje kolekcije ulja na platnu pod nazivom "Sedam smrtnih grijeha".

"U budućnosti se naravno želim i dalje baviti umjetnošću no najviše me interesiraju film i animacija pa ću se što više posvetiti tome", kaže Lari kojem je želja mi je izdati i vlastitu zbirku poezije te animirati neke od svojih priča. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti