Kod Huma vlak naletio na automobil, dvije osobe ozlijeđene

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dvije su osobe lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći, koja se dogodila 14. kolovoza oko 16.15 sati, na prijelazu ceste preko željezničke pruge Borut-Lupoglav.

Nesreća se dogodila kada je 71-godišnji nizozemski državljanin  upravljao automobilom Mercedes, nizozemske registarske oznake, kolnikom lokalne ceste iz smjera Lupoglava prema Humu. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, kod željezničkog stajališta, nije se zaustavio na prometni znak obveznog zaustavljanja, već je nastavio vožnju preko prijelaza, u kojem trenutku je u automobil udario vlak, kojim je iz smjera Boruta u smjeru Lupoglava upravljao 51-godišnjak.

U prometnoj nesreći lakše su ozljeđeni dijete i 47-godišnja nizozemska državljanka, koji su prevezeni u riječku bolnicu. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču Mercedesa izdat će se prekršajni nalog.

U vremenu od 16.15 do 18.45 sati željeznička pruga od Boruta do Lupoglava bila je zatvorena za sav željeznički promet, kao i lokalna cesta Lupoglav-Hum, a promet se odvijao zaobilaznim pravcem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa