Pazin Gastro: Šugo od boškarina s pljukancima donijelo pobjedu timu medara
"U odabiru pobjednika odlučivale su nijanse", rekao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik ocjenjivačkog suda koji je trebao odabrati najbolju ekipu.
Naime, u petak je na Trgu Slobode u Pazinu održan "Pazin Gastro" show - natjecanje u kuhanju istarskih specijaliteta od boškarina. Od četiri tima koja su se natjecala, najbolje jelo po sudu žirija, šugo od boškarina s pljukancima, skuhao je tim medara, kojeg su činili Biserka Benazić, Ranko Anđelini i kuharica Agroturizma Ograde Davorka Šajina.
Koji će tim spremati koja jela odlučilo se izvlačenjem na samom početku manifestacije, a ekipe su odmah po izvlačenju krenule na posao. U natjecanju su uz pobjednički tim sudjelovali AZRRI, koji je spremao ragu od boškarina s tjesteninom, tim boćara koji su dobili zadatak pripremiti burger od boškarina, a kobasice od boškarina na gradelama spremala je ekipa iz društva Naša djeca.
Poseban dio natjecanja činio je Pazin Gourment sa timom profesionalnih kuhara na čelu sa chefom Robertom Perićem koji je pripremao jela od divljači i premijerno ove godine meso istarskog tovara. Njihova jela su posjetitelji također mogli kušati po cijeni od 20 kuna. Voditelj Pazin Gastra bio Mario Battifiaca, a zalaskom sunca pazinski glavni trg bio je pun gostijiu koje je pozornice zabavljala klapa Boškarin te Erik Balija, a kasnije i Le Monde band. (Tekst i foto: Darko Tumpić)