Pulski gladijatori uspješno obranili naslov u Italiji

0
Pobjednički pulski gladijatori
Pobjednički pulski gladijatori

Pulski gladijatori, članovi udruge "Spectacvla Gladiatoria", pod imenom "Ludus Histrus", 3. su lipnja ponovno prisustvovali međunarodnom natjecanju gladijatorskih škola "Hercules Victor" u Tivoliju, Italija. Kao prošlogodišnji pobjednici, odnosno, nositelji naslova najbolje gladijatorske škole, ove godine naši gladijatori su sudjelovali kao branitelji naslova. U konkurenciji s ostalim gladijatorskim školama, naslov su uspješno obranili te time osigurali prvo mjesto i titulu nabolje gladijatorske škole za 2017- tu godinu.

Samo natjecanje "Hercules Victor" je organizirano od strane udruge "Idi Adrianensi" iz Tivolija, Italija i kulturnog je tipa, gdje žiri sastavljen od renomiranih talijanskih stručnjaka iz područja rimske povijesti i povijesti gladijatorskih borbi, donosi ocjenu ukupnog prikaza gladijatorskih borbi na osnovu 3 uvjeta: znanje i kvaliteta teksta koji voditelj prezentacije iskazuje, autentičnost opreme gladijatora te kvaliteta same gladijatorske borbe. Trofej koji se dodjeljuje za pobjedu je prijelaznog tipa, i prelazi s prošlogodišnjeg na ovogodišnjeg pobjednika.

Naši gladijatori su ponovno dominirali u sve tri kategorije te ponovno osvojili naslov najbolje gladijatorske škole. Trofej "Hercules Victor" tako je vraćen u Pulu, te može se pogledati kao izložak u suvenirnici pulskog  amfiteatra. Ovogodišnjom pobjedom su naši gladijatori automatski osigurali sudjelovanje u natjecanju za 2018-tu godinu te, ukoliko taj naslov obrane i slijedeće godine (treći put za redom), trofej dolazi u trajno vlasništvo gladijatorske škole, što je velika motivacija našim gladijatorima koji nastavljaju naporno trenirati i dodatno usavršavati svoje vještine i prikaze kako bi bili još bolji.

Prikaz borbi moguće je vidjeti nekoliko puta mjesečno u pulskoj Areni tijekom cijelog ljeta. Dodatne informacije i popis termina gladijatorskih borbi – Spectavla Antiqva u u amfiteatru, možete pogledati na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/spectacvla.antiqva te na službenoj Facebook stranici Arheološkog muzeja Istre: https://www.facebook.com/Arheoloski, te na web stranici http://www.spectaculaantiqua.com.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa