terra magica

Na Kubi će se proizvoditi cigara u čast Istre!

0
Renata i Alen Kosanović (foto: Poslovni dnevnik)
Renata i Alen Kosanović (foto: Poslovni dnevnik)

Zagrebačka tvrtka Camelot, u vlasništvu supružnika Renate i Alena Kosanovića, nakon višegodišnjih priprema ovoga će vikenda predstaviti hrvatsku cigaru za koju se već sada procjenjuje da će iduće dvije godine zavladati domaćim tržištem vrijednim nekoliko milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

“Prvo birate tvornicu odnosno brend cigare, a onda oblik koji je neizostavan u kreaciji okusa, a ne postoji u standardnoj proizvodnji. Tu je i ime. U našem slučaju odlučili smo se za Terra Magica odavši tako počast Istri koja je cigare odavno uklopila u svoje visoke gastronomske protokole i ponudu”, tumači Kosanović za Poslovni dnevnik.

Poveznica s Istrom je i specifična crvena boja zemlje kao i u kubanskoj pokrajini Piñar del Rio gdje raste najbolji duhan na svijetu. “Brend za koji smo aplicirali je Ramon Allones, jedan je od najstarijih. Nakon aplikacije čeka se odobrenje i naravno nekoliko godina potrebnih za proizvodnju”, ističe Kosanović. Dodaje da se cigara Terra Magica proizvodi na Kubi, a Camelotov je izbor duhana u smislu okusa i jačine te imena i pakiranja. Cijena istarsko-kubanske cigare iznosit će 149 kuna, donosi Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa