Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017 završio svoju rutu po Istri

0
Električna vozila Tesla u Puli
Električna vozila Tesla u Puli

Preko 60 atraktivnih električnih jurilica, najvećim dijelom atraktivnih Tesla vozila model S i X, provozalo se ovih dana Istrom na ruti četvrtog izdanja međunarodnog „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017“.

Na ruti kroz Istru prvo su posjetili pulsku Arenu, a zatim grad Vodnjan. U Vodnjanu je bio organiziran dolazak vozila na središnji Narodni trg gdje su bila izložena električna vozila te su ih brojni prisutni građani imali priliku razgledati.

Sudionici relija, koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Norveške, Belgije, Finske, Francuske, Švicarske, Srbije, Slovenije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade, Danske, Finske i Hrvatske, obišli su centar Vodnjana i crkvu sv. Blaža. Nakon dvosatnog boravka u Vodnjanu uz organiziranu degustaciju ekstra djevičanskog maslinovog ulja Chiavalon maslinarije, krenuli su prema gradu Poreču.

Već tradicionalno na glavnom gradskom Trgu slobode u Poreču starta „Nikola Tesla EV Rally Croatia“.  Brojni posjetitelji, prolaznici, turisti i zaljubljenici u električna vozila ispunili su gradski trg. Dobrodošlicu svima zaželjela je zamjenica gradonačelnika grada Poreča, gđa. Nadia Štifanić Dobrilović i izrazila zadovoljstvo što je Poreč već četvrtu godinu za redom domaćin i glavna baza „Nikola Tesla EV Rallya“ u Istri.

„Postavljanjem jedne od prvih punionica za električna vozila prije dvije godine, grad Poreč smjestio se na kartu i pridružio mreži gradova koji svjesnošću o implementaciji novih tehnologija omogućuju dolazak gostiju s električnim vozilima u naš grad.“ rekla je dogradonačelnica. Istaknula je i kako se provedbom ovakvih projekata doprinosi globalnoj svijesti o smanjenju ekološkog onečišćenja okoliša, te ugrožavanju zdravlja stanovništva, čime se podiže razina komunalne opremljenosti grada Poreča, ukupna kvaliteta turističke ponude, te olakšava planiranje boravka u Poreču. 

Uz izložbeni program na Trgu slobode, u Poreču je održan i ispit spretnosti na velikom gradskom parkiralištu, pored gradske punionice za električna vozila.

Nakon svečane ceremonije 1.6. u Poreču, sudionici „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ nastavili su svoj put prema Rovinju. 2.6. nastavljen je obilazak Istre. U Bermu u gotičkoj crkvi sv. Marije na Škrilinah sudionici su razgledali čuvenu fresku „Ples mrtvaca“, nakon koje su posjetili najmanji grad na svijetu Hum.

Nakon Huma reli je nastavlja dalje Hrvatskom kroz  Opatiju, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenicu, Zadar (Pozdrav Suncu i Morske orgulje), Šibenik, NP Krka, Vransko Jezero, Split, Imotski, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb.

Čak osam dana vožnje rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko 5 otoka i 6 nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena „Zelena električna magistrala”. Nijedna zaustavna točka nije odabrana slučajno već da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi od svoje wine/gastro ponude, prirodnih ljepota i kulturne baštine.

„Bilo nam je jako lijepo u Istri, i drago nam je što smo gostima iz cijelog svijeta pokazali prirodne i kulturne ljepote, te gastro ponudu Istre. Već smo 4 godine tradicionalno s relijem u Istri, te vjerujemo da ćemo biti i narednih godina. Mi uistinu povezujemo ljude i projekte, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo organizator najljepšeg relija ovakve vrste na svijetu“, ističe glavna organizatorica Tina Kolovrat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa