Ministar Marić u Buzetu: Državnu imovinu stavit ćemo u funkciju

0
Ministar Goran Marić u Cimosu
Ministar Goran Marić u Cimosu

Nakon uspješnog rješenja problema s tvrtkom Cimos, koja je prije desetak dana prešla u ruke talijanskog fonda Palladio Finanziaria, ministar državne imovine Goran Marić posjetio je 1. lipnja Buzet i tvornicu Cimos.

Uz izražavanje zadovoljstva na odrađenom poslu uz ovaj vrlo značajan gospodarski subjekt sjeverne Istre, ministar Marić je na sastanku s istarskim županom Valterom Flegom, saborskim zastupnicima Borisom Miletićem i Tuliom Demetlikom te gradonačelnikom Buzeta Sinišom Žulićem i njegovom zamjenicom Anom Pernić, najavio ubrzano stavljanje u funkciju državnih objekata na području cijele Republike Hrvatske.

Istarski saborski zastupnici i gradonačelnici upoznali su ministra s prioritetnim zahtjevima, koji bi neiskorištenu državnu imovinu mogli staviti u funkciju razvoja, a tu prednjače bivši vojni objekti koji bi u vrlo kratko vrijeme mogli pridonijeti značajnijem turističkom rastu našega poluotoka.

Prilikom posjeta Cimosu ministar Marić izrazio je zadovoljstvo što su stvoreni temelji za daljnji kontinuirani nastavak proizvodnje u ovoj tvornici, kazavši kako se nada da se u tom proizvodnom pogonu neće održati samo postojeća, već i stvoriti nova radna mjesta.

Na pomoći u rješavanju problema predstavnicima državne, regionalne i lokalne vlasti zahvalio je Gerd Rosendahl, član uprave Cimosa, kazavši kako je to izuzetna prilika da se na zahtjevnom svjetskom automobilskom tržištu Cimos pozicionira kao još kvalitetniji partner i dobavljač.

Na pitanje novinara, hoće li u Cimosu u procesu restrukturiranja doći do smanjivanja radnih mjesta Rosendahl je odgovorio kako je ova slovenska kompanija s pogonima u Buzetu, Roču i Labinu u fazi pribavljanja novih kupaca te kako se nada da će Cimos u vrlo skoro vrijeme povratiti povjerenje onih dobavljača koje je u posljednje vrijeme izgubio.

Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić istaknuo je kako je prema godišnjim financijskim izvješćima buzetskih gospodarskih subjekata vidljivo kako su buzetske tvrtke u posljednjih nekoliko godina značajno ulagale u rast i razvoj, a među njima je prednjačio upravo Cimos, što prema njegovim riječima garantira nova radna mjesta u narednim mjesecima. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa