Predrag Pliško predstavio razvojne prioritete za Općinu Marčana 

0
Tanja Radeka i Predrag Pliško
Tanja Radeka i Predrag Pliško

Predrag Pliško i Tanja Radeka, kandidat IDS-a za načelnika Općine Marčana i vijećnica IDS-a, održali su 1. lipnja u središtu IDS-a u Puli konferenciju za novinare na kojoj su predstavili razvojne prioritete za Općinu Marčana u naredne četiri godine.

Na samom početku Pliško je u ime svog tima i svoje osobno zahvalio još jednom „svima koji su 21. svibnja izašli na prvi krug izbora i podržali mene kao budućeg načelnika, ali i kandidate s liste IDS-a i Istarske stranke umirovljenika za Općinsko vijeće Općine Marčana“.

„Posebno bih se zahvalio mom izbornom mjestu u Kujići gdje sam dobio više od 90 posto potpore. Kao što znate, lista IDS-a i ISU-a osvojila je većinu u Vijeću, što nam garantira potrebnu političku stabilnost, ali i mogućnost da vodimo općinu u smjeru kojeg smo zacrtali Programom razvoja od 2017. do 2021. godine“, istaknuo je Pliško te naveo prioritetne projekte za naredno mandatno razdoblje.

„Među prioritetima bih svakako naveo povezivanje i razvoj turizma i poljoprivrede te ribarstva i marikulture, ali i unaprjeđenje infrastrukture i gospodarstva, kako bismo dodatno smanjili nezaposlenost u našoj općini. Prioritet nam je i izgradnja južne (jugoistočne) zaobilaznice Marčane  i rekonstrukcija ceste Radeki Polje – Loborika. Težimo i tome da općina Marčana postane prepoznatljiva turistička destinacija s kvalitetnim sadržajima. U suradnji s Lučkom upravom izgradit ćemo sportske luke u Budavi, Krničkom portu i Vinjoli, izgraditi prometnice Kavran – Punta Sika, Rakalj-Kalavojna-Hiže, završiti pristup prema moru Peruški - Kaval - Duga Uvala, dograditi društvene prostorije za potrebe MO Hreljići, urediti plaže i prilazne puteve te izgraditi reciklažno dvorište.

Predrag Pliško i Tanja Radeka

„Smatramo da je modernizacija Općine Marčana brzim i bežičnim internetom jedan od preduvjeta razvoja, stoga će i to biti među najvažnijim točkama našeg programa. Pokrenut ćemo program brige o starima i nemoćnima i poticati izgradnju privatnih domova te nastaviti subvencionirati socijalno ugrožene stanovnike“, kazao je Pliško.

Općinska vijećnica IDS-a i članica Kluba mladih IDS-a Marčane Tanja Radeka osvrnula se na dio programa usmjeren na mlade. Radeka smatra da je „ulaganje u mlade ljude i mlade obitelji iznimno važno za našu općinu, stoga je značajan dio projekata koje ćemo realizirati u narednom mandatu namijenjen upravo njima, jer nam je kvaliteta života, kao i mogućnosti obrazovanja, zaposlenja te zdravlje i rekreacija naše djece i mladih od iznimnog značaja“.

„Izgradit ćemo dječji vrtić u Marčani, sufinancirati izgradnju OŠ Marčana, izgraditi ciklo-sportski park u Raklju te rekonstruirati sportska igrališta i dječje parkove. Također, želimo uključiti mlade i sve zainteresirane mještane u aktivno bavljenje našom općinom, kako bismo zajedno gradili i radili na dobrobit svih nas“, zaključila je Radeka.

Na kraju, kandidat IDS-a za načelnika Općine Marčana naglasio je da je „sad pravo vrijeme da novim idejama i s novim timom ljudi pokrenemo još jedan razvojni ciklus naše općine“.

„Poštovani mještani Općine Marčana, u nedjelju 4. lipnja Vaš će glas odlučiti tko će biti načelnik Općine Marčana. Već ste odlučili kojim smjerom želite da se Općina vodi,  a to je smjer IDS-a i ISU-a. Ukoliko želite stabilno vođenje Općine i podržavate ciljeve iznijete u našem izbornom programu, pozivamo Vas da izađete na izbore i to iskažete. Nemojte prepustiti odluku o tome nekome drugome, jer izbore za općinskog načelnika u protivnom može odlučiti netko koji ne dijeli sudbinu nas stanovnika Općine Marčana“, kazao je Pliško.

“Zaokružite broj 1 ispred mog imena i jamčim vam da ćemo od prvog dana zajedno stvarati uspješnu istarsku priču kakvu svi u Marčani priželjkujemo, ali i zaslužujemo. Zajedno smo snaga naše općine i sad je pravo vrijeme da zajedno gradimo svako naše misto“ zaključio je kandidat IDS-a za načelnika Općine Marčana Predrag Pliško.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa