medulin

Miroslav Petković ostvario vrhunski rezultat na prvenstvu Hrvatske

0
Miroslav Petković
Miroslav Petković

Miroslav Petković opet je potvrdio status vrhunskog sportaša u Općini Medulin osvajanjem 1. mjesta u Varaždinu u kategoriji F 57 bacanje diska. U Varaždinu 13. svibnja održano je 20. Prvenstvo Hrvatske u atletici osoba s invaliditetom na kojem je Vinkuranac Miroslav bacio disk vrtoglavih 44,48 m čime ne samo da je oborio vlastiti rekord, već i rekord Hrvatske.

Miroslav Petković sportaš je iz Vinkurana koji je lani osvojio i zlato na Europskom prvenstvu, a ove godine svoj je uspjeh potvrdio još boljim bacanjem diska u Varaždinu. Važno je i napomenuti da je Miroslav zlato na Europskom prvenstvu osvojio bacanjem diska na 42,84 m, a ove godine je u Varaždinu svoj rekord još povećao na 44,48 m. Miroslav je član Atletskog kluba Medulin, atletikom se bavi tek 3 godine, a broj vrhunskih rezultata svake godine je sve veći.

Ove godine Miroslav planira otići i na Otvoreno prvenstvo u Zagrebu koje se održava ovaj vikend te na Otvoreno prvenstvo u Berlinu koje je planirano za mjesec lipanj. Svim navedenim prvenstvima i napornim treniranjem Miroslav se priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Londonu sredinom mjeseca srpnja, a Miroslav kao i njegov klub nada se odličnim rezultatima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa