Velika Zlatna Arena filmu Pismo ćaći, najbolji glumci Ana Karić i Rene Bitorajac

0
Rene Bitorajac i Branko Schmidt
Rene Bitorajac i Branko Schmidt

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem Pula Film Festivalu pripala je filmu „Pismo ćaći,  redatelja Damira Čučića. „Pismo ćaći" potresno je uvjerljiva priča o odnosu oca i sina u patrijarhalnom svijetu gdje muškarci zaziru od nježnosti. U zadivljujućoj umjetničkoj pustolovini, autori filma, duboko ispod desetljetnih naslaga bijesa, međusobnog optuživanja, krivnje i kajanja, nalaze skrivenu ljubav, oprost i smiraj za obojicu junaka.

Zlatnu Arena za režiju dobio je Branko Schmidt za film „Ljudožder vegetarijanac“, a za najbolji scenarij nagrađena je Vlatka Vorkapić za film „Sonja i bik“.

Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku pripala je Ani Karić za ulogu Helene u filmu „Noćni brodovi“, redatelja Igora Mirkovića, a Zlatnu Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Rene Bitorajac za ulogu dr. Danka Babića u filmu „Ljudožder vegetarijanac“, redatelja Branka Schmidta.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Olga Pakalović za ulogu Safije u filmu „Halimin put“ redatelja Arsena A. Ostojića, a Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Mate Gulin za ulogu Oca u filmu „Pismo Ćaći“, redatelja Damira Čučića.

Pismo ćaći
Pismo ćaći

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa