Potpisan sporazum: Studij omogućen i učenicima trogodišnjih škola

0
Mario Paliska i Ivan Katavić
Mario Paliska i Ivan Katavić

U Puli je 19. svibnja potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Istarske županije i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski", kojim je definirana buduća suradnja dviju institucija. Mario Paliska, predsjednik Komore, istaknuo je važnost obrazovanja i predanost sustava Hrvatske obrtničke komore izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava. S obzirom da "Nikola Šubić Zrinski" omogućava studiranje nakon završenog trogodišnjeg obrazovanja, Mario Paliska izrazio je uvjerenje kako će potpisani sporazum učiniti strukovna zanimanja atraktivnijima, te pomoći ravnomjernijem upisu učenika u strukovna obrazovanja.

Dekan Visoke škole dr. sc. Ivan Katavić predstavio je način na koji učenici, po završenom trogodišnjem obrazovanju, mogu upisati stručni dodiplomski studij "Ekonomija poduzetništva" i "Globalna logistika". Marko Antolović, voditelj odnosa za javnost Visoke škole "Nikola Šubić Zrinski" istaknuo je kako je Škola partner u programu Hrvatske obrtničke komore "HOK ZNA", kojim se obrtnicima osigurava 10% popusta u upisu studija. Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski Zagreb jedna je od četiri ustanove koje čine Obrazovnu grupu Zrinski (OGZ).

Osnovana je 2008. godine kao logičan nastavak srednjoškolskog obrazovanja za poduzetništvo. Sukladno deklariranoj viziji i jednom od ključnih strateških ciljeva (društvena uključenost), Visoka škola odlučila je u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom Darovnicom od 13.500 kn (4.500 kn godišnje) za preddiplomske stručne studije (godišnji iznos školarine je 22.000 kn), odnosno 10.000 kn (5.000 kn godišnje) za specijalističke diplomske stručne studije (godišnji iznos školarine je 26.000 kn) izaći u susret svakom studentu s ovog područja za upis u akademsku godinu 2017./'18. te i na taj način dati svoj doprinos poticanju razvoja poduzetništva i samozapošljavanja.

Temeljem sporazuma o obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Ministarstvom poduzetništva i obrta, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski ističe se i kao donator nagrade 'Šegrt Hlapić' koja znači stimuliranje mladih da ostaju kao poslovni subjekti u svojim mjestima. Darovani iznos student može koristiti upisom na redovni, izvanredni ili online studijski program u Zagrebu ili u domicilu (online). Studentima koji su iz osobnih razloga prekinuli studiranje na ovaj način je omogućen nastavak visokoškolskog obrazovanja.

Za sve kandidate koji su završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje također omogućavamo upis na studij uz posebno dizajniran predprogram kreiran temeljem suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom. Više informacija možete naći na web stranici www.zrinski.org, a detaljnije informacije možete zatražiti mailom na nikola@zrinski.org ili telefonom na  01/3647 099 i 099/369 55 88.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa