U nedjelju u Vodnjanu Slatko ljeto - la dolce estate

0
 „Slatko ljeto - La dolce estate“ je sastavni dio programa „Vodnjanskog ljeta“
„Slatko ljeto - La dolce estate“ je sastavni dio programa „Vodnjanskog ljeta“

U organizaciji Sindikata umirovljenika Vodnjana te Grada Vodnjana u nedjelju, 29. srpnja, održat će se manifestacija „Slatko ljeto - La dolce estate“. Na Narodnonom trgu s početkom u 21 sat, ukupno 27 gospođa s Vodnjanštine prezentirat će svojih ruku djelo - slatke delicije, kolače. Posjetiteljima će biti ponuđeno više od 50 vrsti kolača. Neki su izrađeni po tradicionalnoj recepturi s lokalnog područja, no bit će tu i onih kolača koji se uobičajeno rade za svečane prigode.

Uz slatke delicije, bit će u ponudi degustacija posebnog desertnog vina VIN DE ROSA kojega će se ujedno moći i kupiti. Ovo je vino proizvod poznate vodnjanske „Poljoprivredne zadruge Vodnjan-Dignano“. Na licu mjesta pojedine će gospođe spravljati slatke delicije kao što su domaće kroštule. To je prigoda da se vidi izrada slastica u praksi.

Posebni gosti večeri bit će članovi folklorne skupine talijanskog odjeljenja OŠ „Vodnjan“, a za glazbeni ugođaj večeri pobrinut će se Duo Emanon. „Slatko ljeto–La dolce estate“ je sastavni dio programa „Vodnjanskog ljeta“. Vodnjansko ljeto–Estate Dignanese je manifestacija koja tijekom cijelog ljeta nudi gostima, posjetiteljima i stanovnicima Istre više od 60 događaja od kulturno-umjetničkih do sportskih susreta, koncerata, raznih radionica, kino projekcija i brojnih drugih sadržaja. Različiti programi održavat će se na području cijele Vodnjanštine; Vodnjan, Peroj, Galižana i Barbariga. Program Vodnjanskog ljeta pogledajte na www.vodnjan.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa