Most predstavio listu  

Dr. Tea Golja: Zalagat ćemo se za Istru kao regiju

0
Članovi Mosta NL u Puli
Članovi Mosta NL u Puli

Most NL predstavio je danas u Puli program i listu za Skupštinu Istarske županije. Nositeljica liste izv. prof. doc. dr. Tea Golja istaknula je kako je lista MOST NL u Istri spoj mudrosti, iskustva i mladosti, a na njoj su ljudi različitih profila i nacionalnosti. „Okupili smo ljude koji su ne samo prepoznali potrebu za promjenama, nego su na promjenama spremni i raditi“, rekla je.

„MOST NL zalaže se za politiku čistih ruku i takve ljude okuplja i poziva na suradnju. Dokazali smo se na nacionalnoj razini s uvođenjem potpuno novih standarda u hrvatsku politiku i pokazali da ona može biti bolja i humanija“, istaknula je Golja.

Na listi MOST NL za Skupštinu Istarske županije su pripadnici i slovenske i bošnjačke i mađarske manjine, a nositeljica liste je Talijanka. Time je izv. prof. doc. dr. Tea Golja odgovorila na nedavna prozivanja za anti manjinsku politiku MOST-a NL.

„Žiteljima Istre želimo osigurati odlučno, transparentno, beskompromisno i inovativno djelovanje uz težnju za izvrsnosti na svim poljima“, rekla je dr. Golja.

U županijskoj skupštini MOST će se zalagati za poticanje obrazovanja, znanosti, istraživanja, poduzetništva i ulaganje u ljudske resurse, posebice na području turizma, istaknula je nositeljica liste.

Slaven Dobrović i dr. Tea Golja

Predstavljanju županijske liste MOST-a NL u Pulu je prisustvovao je i donedavni ministar okoliša i energetike izv. prof. dc. dr. Slaven Dobrović  koji je kao primjere loše politike izdvojio je projekte TE Plomin C i ŽCGO Kaštijun.

„Svjesno izbjegavanje prezentiranja slabosti projekata karakteriziraju oba projekta. Fesibilty studije, posebno one CGO Kaštjun bazirale su se na podacima koji daju krivu sliku i sada je u slučaju CGO Kaštijun gotovo nemoguće, a svakako pred lokalne izbore ovu temu lokalne vlasti svjesno izbjegavaju, reći koliko će veliko biti poskupljenje odvoza smeća za domaćinstvo. Imajući u vidu i preveliki kapacitet CGO Kaštijun cijena odvoza za krajnjeg korisnika vjerojatno će značajno porasti“, rekao je Dobrović.

Dobrović je naglasio kako se rezultati ne mogu postići ostajući u istim okvirima i koristeći iste šablone. Potrebne su promjene.

„Odlučni smo i transparentni i naši se vijećnici neće moći kupiti, što smo do sada i pokazali. Zalagat ćemo se za Istru kao regiju, a vjerojatno nas se i boje“, zaključila je nositeljica liste MOST-a NL Tea Golja odgovarajući na upit o čestim prozivkama IDS-a i pokušaju istih da MOST okarakteriziraju kao desnu opciju.

Na konferenciji za novinare

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa