priprema sezone

Novouređeni sanitarni čvorovi dočekat će goste na Fratarskom otoku

0
Aleksandar Matić i Vjekoslav Jozanović
Aleksandar Matić i Vjekoslav Jozanović

Do službenog otvaranja sezone dolazaka na Fratarski otok, koji je predviđen za 15. lipnja, izvršit će se uređenje sanitarnih čvorova na otoku kako bi brojni Puljani i ostali gosti uživali u još ugodnijem boravku na jednoj od najomiljenijih ljetnih lokacija u Puli. Investiciju, koja se trenutno izvodi na obilasku otoka 15. svibnja prezentirao je direktor firme Fratarski Vjekoslav Jozanović uz prisustvo pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića i voditelja kampa Matije Ivetića.

„Ove godine obnavljamo sve sanitarne čvorove radi kategorizacije kampa po novom pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima za kampove, te ćemo u većini njih staviti solarne kolektore kako bi naši sugrađani i ostali posjetitelji mogli koristiti toplu vodu što će svakako doprinijeti još ugodnijem boravku na otoku. Također, kao i svake godine, izvršit će se košnja i uređenje otoka, uređenje dječjeg igrališta, zamjena dotrajalih dijelova te po potrebi ostala manja uređenja“ kazao je Jozanović.

Vrijednost investicije u sanitarne čvorove iznosi oko 265 tisuća kuna i odnosi se na  obnovu keramika i postojeće sanitarije u svih 5 sanitarnih čvorova, te instalacija solarnih kolektora za zagrijavanje potrošne tople vode u 3 sanitarna čvora od 5 postojećih. „Grad Pula i Uljanik Financije osnovali su društvo Fratarski koje se od 2014. godine brine o održavanju i investicijama otoka Fratarski i Bunarine. Riječ je jednom iznimno kvalitetnom javno-privatnom partnerstvu kojim pokrivamo hladan pogon kako bi Puležani, posebno najmlađi i dalje po simboličnim cijenama  mogli uživati u našem najljepšem otoku“ istaknuo je Matić.

Osim užitka u prekrasnom prirodnom ambijentu na Fratarskom otoku posjetiteljima, kojih je vikendima u toku sezone i do dvije tisuće dnevno, će se, kao i prijašnjih godina, ponuditi zabavni sadržaji u sklopu manifestacije „Ljeto na Fratarskom“.  „Posljednjeg vikenda u srpnju održat će se „Film na šugamanu“ s projekcijom nekoliko filmova pod otvorenim nebom, imat ćemo nekoliko koncerata, prvenstvo u roštiljanju koje organiziramo u suradnji s poznatim kuharom Davidom Skokom te već tradicionalni Dječji kamp u organizaciji Saveza sportova Grada Pule koji počinje u srpnju“ istaknuo je voditelj kampa Matija Ivetić. Nakon svega navedenog, jedino što preostaje je pozvati građane da u što većem broju i ove godine posjete Fratarski otok i uživaju u svim njegovima blagodatima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa