Grad Pula i Castrum brinu da dječja igrališta budu na visokoj razini

0
Pula koja ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece na svom području ima 67 dječjih igrališta
Pula koja ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece na svom području ima 67 dječjih igrališta

Pula koja ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece na svom području ima 67 dječjih igrališta koja je redovno održavaju, uređuju i opremaju kako bi mališani bezbrižno mogli uživati u dječjim radostima na otvorenome. Od početka ove godine održavanje  i uređenje dječjih igrališta povjereno je trgovačkom društvu Castrum Pula 97, za što je iz proračuna Grada Pule osigurano 820 tisuća kuna. Navedeni iznos uključuje redovno održavanje i uređenje dječjih igrališta, izvanredno održavanje i radove predviđene Programom u dijelu Plana malih komunalnih akcija.

„Briga za potrebe naših najmlađih uvijek je bila prioritet i svake se godine značajna sredstva ulažu upravo u izgradnju i uređenje dječjih igrališta. Samo u posljednje četiri godine Grad je u tu svrhu uložio 6 milijuna kuna kojim su izgrađena i uređena  dječja igrališta u svim mjesnim odborima na području Pule u skladu s potrebama, normama i certifikatima. Castrum, koji od ove godine održava dječja igrališta, aktivno je prionuo povjerenim obvezama i izveo brojne sanacije na dječjim igralištima, obogatio ih novih igralima, te ih osigurao za siguran boravak djece.

Posebno me veseli odlična suradnja s građanima i mjesnim odborima od kojih dobivamo prijedloge i želje po kojima ažurno djelujemo, a zadovoljni mališani i njihovi roditelji potvrda su nam da činimo pravu stvar“ istaknuo je pročelnik Ureda grada i direktor Castruma Aleksandar Matić.

Od početka godine Castrum je izvršio kompletnu sanaciju dječjeg igrališta Kašćuni u Štinjanu, dječjeg igrališta u Divkovićevoj ulici u Šijani i Viškoj ulici te konstantno provodi obilazak i tekuće održavanje dječjih igrališta s ciljem uljepšavanja postojećih igrala i povećanja sigurnosti.

Od vanrednih investicija sanirana je ograda na dječjim igralištima u Buonarotijevoj ulici, Sisplacu i Revelanteovoj ulici, te su nabavljena i montirana nova igrala i sprave sukladno potrebama i zahtjevima sugrađana. Djelatnici Castruma obavljaju i poslove košnje na i oko dječjeg igrališta, održavanje podloga, čišćenje igrala i sprava, popravak istih te zamjenu oštećenih dijelova.

Grad Pula u suradnji s Castrumom, mjesnim odborima, građanima i svim ostalim zainteresiranima stranama kontinuirano nastavlja s provođenjem aktivnosti u korist najmlađih s ciljem dodatnog podizanja kvalitete sadržaja i usluga za njih te podržava svaku kvalitetnu inicijativu koja tome doprinosi.  Nemalo je reći da sretna djeca čine sretnu zajednicu i svako  ulaganje u njihov boljitak ponos je Grada Pule i njenih građana.

 „Ovim putem pozivam sve građane da pomognu u zaštiti gradske imovine od devastacije, kako bismo ono što stvaramo danas, očuvali za generacije koje tek dolaze. Također, apeliram na građane da primijećene kvarove i oštećenja prijave na telefonski broj Castruma 052/535-710, e-mail: info@castrum-pula.hr, kako bismo mogli čim prije pristupiti sanaciji, prije svega radi sigurnosti najmlađih Puležana“ istaknuo je Matić.

Podsjetimo, prošle godine Grad Pula izgradio je dječje igralište u Šijani u Vitasovićevoj ulici na površini od oko 460 metra kvadratnih. Na igralištu je postavljeno šest igrala raspoređenih na antitraumatskoj podlozi, od kojih jedno prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju, te je ograđeno panelnom ogradom s integriranim dvokrilnim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Unutar igrališta postavljene su klupe i koševi za otpatke,  te su posađene stablašice dok je ispred ulaza postavljen stol i dvije klupe. Nadalje, izgrađeno je i dječje igralište u Štinjanu u Ulici Kašćuni na površini od 340 metara kvadratnih, s pristupnom stazom koja povezuje igralište sa sjevernom i istočnom pješačkom komunikacijom okolnih ulica (Kašćuni i Baližerka).

Na igralištu  je na antitraumatskoj podlozi postavljeno 6 igrala, od kojih jedno također prilagođeno djeci s posebnim potrebama. Unutar površine dječjeg igrališta postavljene su klupe za sjedenje i kante za otpatke, te su posađene  stablašice. Vrijednost navedenih investicija iznosila je gotovo 800 tisuća kuna. Osim uređenja postojećih dječjih igrališta na području grada i njihovog obogaćivanja novim sadržajima, novo dječje igralište izgrađeno je u sklopu multifunkcionalnog igrališta u Valdebeku, investicije vrijedne oko 4,5 milijuna kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa