Vlasta Meštrović i Ivan Galić furaju najbolje filmove

0
Ove godine je na natječaj prijavljeno 36 filmova
Ove godine je na natječaj prijavljeno 36 filmova

Revija kratkog amaterskog filma "doFuraj svoj film!", natječaj je koji se već devetu godinu u suorganizaciji s Hrvatskim Telekomom održava na najvećem hrvatskom filmskom festivalu, Festivalu igranog filma u Puli.


Natječaj je nastao s idejom da filmskim početnicima osigura prve filmske korake omogućujući im prikazivanje i promociju svojih djela. Brojni su odlični filmovi i talentirani autori nagrađeni vrijednim nagradama, a vrijeme je i za proglašenje ovogodišnjih pobjednika.

U nabrijanoj konkurenciji od 36 filmova pobjednik je po glasovanju žirija film "Instant panic" autorice Vlaste Meštrović. Pobjednik po glasovima publike odnosno posjetitelja Maxzone Tportala je film "Urlator" autora Ivana Galića.

Natječaj je nastao s idejom da filmskim početnicima osigura prve filmske korake
Natječaj je nastao s idejom da filmskim početnicima osigura prve filmske korake
Stručni žiri koji je odlučivao o najboljem filmu činili su glavni urednik portala "Ravno do dna" i novinar emisije "Ružiona" (HRT) Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Donošenje odluke nije bilo niti jednostavno niti lako, a u ime žirija Zoran Stajčić poručuje: „Instant panic - sasvim neobično-obična životna epizoda. Priča je dobro ispričana, zaokružena je i ima jasnu poantu. S druge strane maštovito je realizirana s puno pokazane umješnosti u kadriranju. Odluka žirija nije bila instantna, ali u općem poretku ocjena pobijedila je upravo Instant panika“.

Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija, koju dodjeljuje Hrvatski Telekom uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni 28. srpnja. Ukoliko ste propustili doFurane filmove, nije kasno, dovoljno je tek zaviriti u Tportalovu Maxzonu.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA