Župan Jakovčić i grožnjanski načelnik Rino Duniš posjetili Trst i Provinciju Trst

0
Istarska županija vrlo je zainteresirana otvaranju šire suradnje s Provincijom Trsta i samim Gradom Trstom
Istarska županija vrlo je zainteresirana otvaranju šire suradnje s Provincijom Trsta i samim Gradom Trstom

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić i načelnik Općine Grožnjan Rino Duniš, boravili su, 24. srpnja 2012. godine, u talijanskom Gradu Trstu gdje ih je srdačno primio gradonačelnik Robert Cosolini sa suradnicima, te u Provinciji Trst gdje ih je primio zamjenik predsjednika Provincije Igor Dolenc sa suradnicima.

Istarska županija vrlo je zainteresirana otvaranju šire suradnje s Provincijom Trsta i samim Gradom Trstom na svim područjima, osobito područjima gospodarstva, ali i kulture, znanosti i drugim životnim područjima.

Župan Jakovčić je s čelnicima tršćanske Provincije i Grada razgovarao i o položaju te unaprjeđenju položaja dnevnih migracijskih skupina na pograničnom području Europske unije, cestogradnji, suradnji na području zdravstva i školstva te turizma, vrlo konkretno.

Gradonačelnik Trsta Roberto Cosolini, zamjenik predsjednika Provincije Trst Igor Dolenc i župan Jakovčić zajednički su zaključili da je potrebno ojačati suradnju hrvatske, slovenske i talijanske Istre, osobito u području pristupa sredstvima fondova Europske unije, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa