Pazin će dobiti svoje prvo kamp odmorište

0
Projekt kamp odmorišta u Pazinu
Projekt kamp odmorišta u Pazinu

Predsjednik uprave trgovačkog društva Usluga Pazin Dragan Šipraka i direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti predstavili su 28. travnja projekt izgradnje i uredenja kamp odmorišta Pazin. U cilju jačanja turističke ponude grada, ali i šireg područja središnje lstre, trgovačko društvo Usluga, realizaciju navedenog projekta započelo je prije nekoliko mjeseci, u suradnji s Gradom Pazinom i Turističkom zajednicom središnje Istre. lzgradnjom i uređenjem prvog kamp odmorišta u samom gradu Pazinu, Usluga pridružuje se i nadopunjuje postojeće turističke sadržaje kao što su Pazinska jama, Kaštel, Zip line, Speleoavantura te postojeću ponudu smještaja.

Realizacijom projekta kamp odmorišta Pazin, područje grada bit će bogatije za oblik smještajnog kapaciteta kakvog preferiraju sve brojniji gosti, koji ovaj dio lstre posjećuju s vlastitom opremom za kampiranje - šatorima, kamp prikolicama i kamperima. Kamp odmorište Pazin bit će izgradeno na katastarskoj čestici u vlasništvu trgovačkog društva Usluga, smještenoj nadomak navedenim turističkim sadržajima, a na površini od 3.460 m2. Samo kamp odmorište obuhvaćat će 20 parcela, svaka veličine 80 m2 te pomoćni objekt, u kojem će biti smještena recepcija, info punkt, sanitarni čvorovi, prostor za pranje rublja i posuda te bike point, odnosno prostor za iznajmljivanje, skiadištenje i popravak bicikala. Kamp odmorište bit će opremljeno i vanjskom praonicom te natkrivenim prostorom za roštilj. Sadržaj kampa dodatno će biti upotpunjen prostorom za backpackere, mini dječjim igralištem te vanjskim parkiralištem.

Navedeni detalji i sadržaji razrađeni su u postupku prikupljanja idejnih rješenja i ponuda projektanata te je upravo u suradnji s njima, ali i uz podršku Kamping udruženja Hrvatske, projekt maksimalno prilagoden potrebama budućih gostiju te terenu na kojem će kamp odmorište biti smješteno. Naime, obzirom da je nagib terena poprilično izražen, prostor kamp odmorišta biti će izgrađen kaskadno te će isti biti ograden potpornim zidovima i živom ogradom. Vrijednost investicije procijenjena je na 1.000.000 kuna, no Usluga veći dio radova realizirat će vlastitim ljudskim resursima i mehanizacijom, čime će realni troškovi u konačnici biti znatno manji.

Glavni projekt, čija je izrada u tijeku i bit će okončana do lipnja, izraduje trgovačko društvo Projekt Poreč, koje je u postupku prikupljanja ponuda dalo najbolje i najkonkurentnije idejno rješenje. Po izradi glavnog projekta predstoji ishodovanje građevinske dozvole, a početak radova na izgradnji i uredenju kamp odmorišta Pazin predvideno je za srpanj tekuće godine. Otvorenje je planirano na jesen, a kamp odmorište biti će otvoreno tijekom čitave godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa