Poslušajte Črni orko - prvi singl pazinske etno skupine Veja

0
Veja
Veja

"Črni orko" naziv je prvog singla pazinske etno skupine Veja. Črni orko je mitsko biće koje presreće usamljene noćne putnike (najčešće pijance) i nestaje s prvim zrakama sunca. Tekst za pjesmu napisala je Gorana Družeta, a glazbu i aranžman članovi benda, "posudivši" motive tradicijskog plesa "Sette passi". Snimalo se u Pazinu u staroj mlinarevoj kući. Miks i mastering napravljen je u Zagrebačkom studiju Morris.

"Želio sam najvjernije prenijeti njihovu mladost i energiju. Zato sam ih odlučio snimati na mjestu gdje pjesme nastaju, u Dolini mlinova", poručuje producent Marijan Jelenić. Ovaj singl, koji se od danas može čuti na većini radijskih postaja, najava je albuma koji izlazi krajem godine, a u pripremi je i video spot za pjesmu Črni orko.

Etno skupina Veja uživa u istraživanju istarske tradicijske glazbe te izvođenju iste u modernijim aranžmanima koristeći instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, sudjelovala na raznim festivalima poput Ethnoambienta, AOLF-a i TradInEtna, te održala turneje u Francuskoj i Italiji. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Saša Farkaš i Marijan Jelenić.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće. Ona im daje energiju. Veja želi publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove pretke. Črni orko može te poslušati na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa