Skandal u Savudriji: Hrvati izbačeni iz kampa mladih socijalista zbog homofobije?

0
Dvojica hrvatskih predstavnika rekli su homoseksualcima: "Mi ne volimo je.... pedere!"
Dvojica hrvatskih predstavnika rekli su homoseksualcima: "Mi ne volimo je.... pedere!"

Više od 1400 aktivista okupilo se prošlog tjedna u savudrijskom kampu Veli Jože na 10. ljetnom kampu pripadnika mladih socijaldemokrata. socijalista i laburista Europe, a onda su dvojica među njima, najblaže rečeno, pred tolikim velikim brojem europskih aktivista pokvarile sliku Hrvatske.

Naime, dvojica hrvatskih predstavnika izbačena su iz kampa nakon što su nekolicini mladih socijalista homoseksualaca zaprijetili nasiljem i vrlo jasno i glasno im rekli: "Mi ne volimo je.... pedere!". Jedan od britanskih delegata na svom je Twitteru objavio kako su neki dijelovi Europe i dalje prepuni fanatizma i netolerancije unatoč socijalističkoj pripadnosti, piše Večernji list.

Kratko ljetovanje koje je trebalo služiti povezivanju mladih socijalista Europe pokvareno je provokacijama i uvredama delegata koji, pretpostavlja se, javlja Daily Mail, pripadaju hrvatskoj socijaldemokratskoj mladeži.

Događajima na Savudriji razočaran je i sam Ed Miliband, šef britanske oporbe i predsjednik Laburističke stranke, a britanski delegati koji su prisustvovali kampu kratkim su maršom prosvjedovali protiv homofobije i transfobije.

Daniel de la Motte, a laburistički aktivist iz Birminghama, na svom je Twitter profilu objavio: ‘Uspio sam izbaciti dva delegata zbog homofobije, i zato čestitam organizatorima na brzoj reakciji." Okupljeni delegati iz cijele Europe iz kampa su otišli u četvrtak, piše Večernji list.

Događajima u Savudriji razočaran je i sam Ed Miliband (Foto: Press Association/PIXSELL)
Događajima u Savudriji razočaran je i sam Ed Miliband (Foto: Press Association/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa