Gradonačelnik Pule sudjelovao u pripremi uskršnje fritaje

0
Boris Miletić i Robert Cvek na uskršnjoj manifestaciji
Boris Miletić i Robert Cvek na uskršnjoj manifestaciji

U sklopu manifestacije "Proljeće na markatu" 15. su travnja gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek, uz direktora Tržnice Pula Renata Perca te Budimira Žižovića Žiže i tim Rock Caffea, sudjelovali u pripremi velike uskršnje fritaje sa šparugama koja je potom podijeljena brojnim posjetiteljima tržnice.

Pored velike fritaje od 1500 jaja, moglo se uživati u degustiranju i kupovini autohtonih proizvoda izlagača manifestacije Mirisi i okusi markata. Tako je prigodnu prodaju pinci imala pulska Brionka, a Slovensko kulturno društvo Istra predstavilo je njihove uskršnje običaje. Rukotvorine svojih štićenika, na temu Uskrsa, predstavili su i članovi Crvenog križa Pula. Za vesele glazbene note pobrinuli su se članovi benda In Vino Veritas. Veliku Uskršnju fritaju organizirala je Tržnica Pula, uz potporu Grada Pule.

Manifestacija "Proljeće na markatu" nastavlja se i tokom idućeg tjedna. U tom periodu na tržnici bit će postavljeno šest kućica koje će svakoga dana nuditi drugačiju ugostiteljsku ponudu. U manifestaciji sudjeluje  ukupno 12 ugostitelja, od kojih devet obrtnika i tri tvrtke koji će svaki dan od 10 do 14 sati, od ponedjeljka do četvrtka nuditi razna jela po prigodnim cijenama. Osim ugostitelja, na markatu će petkom kao i obično svoje mjesto naći Hand made izlagači, a subotom i izlagači Mirisa i okusa markata.

Netom prije odlaska na tržnicu pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je i Uskršnju humanitarnu izložbu starodobnih vozila koja se održala na Trgu Portarata. Izložbu je upriličio Oldtimer klub "Histria" radi prikupljanja priloga za opremanje informatičke radionice Udruge invalida rada Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa