Radioklub Pazin ponovo u hrvatskoj reprezentaciji

0
Radioklub Pazin
Radioklub Pazin

Prošlog se vikenda na frekvencijama kratkovalnih opsega odvijalo IARU HF World Championship natjecanje s pazinskim radioamaterima aktivnim na nekoliko natjecateljskih lokacija.

Tim Mirko&Marko (Mirko Jurman i Marko Pernić) u natjecanju su sudjelovali s Tićna u sastavu hrvatske reprezentacije. Mladi Dominik Anđelini natjecao se iz prostora Radiokluba Pazin u Rašanovoj, dok je Hrvoje Horvat potegao do okolice Münchena kako bi se natjecao s jedne od lokacija njemačkog Bavarian Contest Cluba.

Za pazinsku HQ reprezentaciju s Tićna je urađeno 2400 veza, Dominik je postavio svoj najbolji rezultat u ovom natjecanju s preko 500 veza, dok je Hrvoje lovio bodove za radioamatersku olimpijadu koja će se održati 2014. godine u SAD-u i s 2300 veza priskrbio solidan broj bodova.

Vikend ranije, članovi Radiokluba Pazin sudjelovali su na natjecanju u ultrakratkim frekvencijama te su za tu prigodu otišli na Velanov brijeg, gdje su postavili antene, radioamatersku opremu, agregat i šator. Iz tako postavljene lokacije održali su preko 200 veza, te utvrdili znanje postavljanja radioamaterske lokacije u uvjetima bez struje i u vrlo kratkom roku.

Još jedan uspjeh Radiokluba Pazin je rezultat mladog radiogoniometraša Leona Kresine Karačića, koji je bio dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u amaterskoj radiogonimetriji za mlade u Litvi. Leon je u jakoj konkurenciji osvojio 17. mjesto prvog dana natjecanja, te 14. mjesto drugi dan, čime je zajedno sa svojim timskim kolegom osigurao Hrvatskoj ukupno 5. mjesto. (rkp.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa