"Izbacivanje Dušice Radojčić sa sjednice pokazuje nisku demokratsku kulturu"

0
Dušica Radojčić izbačena je sa sjednice Gradskog vijeća
Dušica Radojčić izbačena je sa sjednice Gradskog vijeća

Građani potpisnici zahtjeva da se njihovoj predstavnici omogući prenošenje apela u vezi s lokacijom pročistača na Valkanama, članovima i članicama Gradskog vijeća na sjednici 17. srpnja, poslali su priopćenje koje se odnosi na onemogućavanje njihove predstavnice Dušice Radojčić da iznese stavove građana.

Podsjetimo, predsjednik Gradskog vijeća Pule Denis Martinčić je 17. srpnja sa sjednice izbacio predstavnicu Zelene Istre Dušicu Radojčić, koja je zatražila da vijećnicima prenese mišljenje građana o, za njih spornoj točci dnevnog reda, ponovnom razmatranju odluke o lociranju novog gradskog pročistača fekalnih voda na Lungomareu. Priopćenje građana, potpisnika zahtjeva, prenosimo u cijelosti:

"Onemogućavanje našoj predstavnici Dušici Radojčić, da iznese stavove građana po pitanju lokacije novog gradskog pročistača i njeno izbacivanje sa sjednice Gradskog vijeća Grada Pula samo zato što je članove i članice upozorila na neobrazloženo odbijanje tog zahtjeva, čin je koji na najbolji način pokazuje nisku demokratsku kulturu gradske vlasti odnosno koalicijske većine IDS-SDP u Gradskom vijeću. Zbog njihovih autoritarnih sklonosti i potpunog ignoriranja stavova zainteresirane javnosti, koja pod povećalo stavlja njihove "razvojne" projekte, ukazujući na propuste i negativne aspekte, mnogi su štetni projekti za ovaj grad usvojeni mašinerijom glasovanja bez razmišljanja ili uključivanja savjesti. Tako je i s pročistačem na Valkanama.

Već su dugo sjednice Gradskog vijeća predmet izrugivanja građana Pule zbog niske razine diskusije, razine neinformiranosti i neznanja nekih vijećnika, višegodišnje šutnje nekih drugih, naručenih banalnih vijećničkih pitanja, uličnog žargona i ophođenja, te niskog podmetanja u diskusijama. Stranačkim se križaljkama i Denis Martinčić  dočepao mjesta predsjednika te ga, bez ikakvog autoriteta znanja ili mudrosti, koristi u uvjerenju da su demokratski uzusi pitanje njegove dobre volje.  Dobacivši našoj predstavnici "Nikad vise nećeš ući u vijećnicu", što su i kamere snimile, dao je do znanja kako smatra da vijećnica njegova, da će u njoj ostati zauvijek, te da će njegovi osobni razlozi odlučivati o pravu javnosti da u njoj govore.


Umjesto da nam zahvale što smo ukazali na ozbiljne pogreške u studiji na temelju kojih je donesena odluka o lociranju pročistača u šumi Lungomare, što im je moglo pomoći da ih isprave i ne srljaju za u taj vrlo štetan projekt, nastoje nas ušutkati kako bi zataškali svoje greške i odgovornost za tako velike propuste. Na prvom mjestu taj što su iznos investicije za uređaj za pročišćavanje podcijenili za čak 10 milijuna eura, te  time obmanuli javnost. Hoće li itko ikada zbog takvih kolosalnih pogrešaka u gradskoj upravi i komunalnom poduzeću odgovarati?

Nadamo se da će  se ovog sramotnog čina i načina na koji se tretira javnost ,koja se u najboljoj namjeri angažira u nastojanju da se stvore bolji uvjeti života u gradu, sjetiti birači kada budu odlučivali o tome hoće li ova koalicijska vlast na izborima u svibnju 2013. godine dobiti njihovu potporu. Zahvaljujemo članovima i članicama Gradskog vijeća koji su stali u obranu prava naše predstavnice da govori u Gradskom vijeću",  stoji u priopćenju .

Denis Martinčić potjerao Dušicu Radojčić sa sjednice Gradskog vijeća Pule

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa