Nepoznati uzroci požara na Vodnjanštini i kraj Sv. Petra u Šumi

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U požaru koji je izbio 19. srpnja oko 14,20 sati na području Vodnjana nitko nije ozlijeđen, ali je opožarena veća površina. Izlaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da je iz zasad neutvrđenog uzroka izbio požar između mjesta Batvači i Peroja.

U požaru je izgorjelo oko 25 hektara suhe trave, niskog raslinja i stabala bjelogorične šume. Požar je lokaliziran oko 17,30 sati. Osim djelatnika JVP Pula i pripadnika  DVD  Pula, Medulin, Vodnjan i Peroj u gašenje  požara uključio i kanader.

Oko 17 sati, pazinska je policija zaprimila dojavu o požaru na pazinskom području. Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da je iz zasad neutvrđenog uzroka izbio požar u Sv. Petru u Šumi nedaleko sela Dragovanci. Požar je lokaliziran u 20,30 sati, a opožareno je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i bjelogorične šume. U gašenju požara sudjelovali su djelatnici JVP Pazin, pripadnici DVD Pazin i kanader.

Policijski službenici će tijekom današnjeg dana zajedno s inspektorom zaštite od požara Policijske uprave istarske obaviti očevid na opožarenom području na području Vodnjana i Sv. Petra u Šumi, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa