Gradonačelnik Novigrada nagradio sudionike državnih učeničkih natjecanja

0
Gradonačelnik je uspješnim učenicima uručio poklon-bonove od po 500 kuna
Gradonačelnik je uspješnim učenicima uručio poklon-bonove od po 500 kuna

Gradonačelnik Anteo Milos upriličio je prijem za novigradske srednjoškolce koji su tijekom godine ostvarili posebno zapažene rezultate na učeničkim natjecanjima. Riječ je o petero mladih Novigrađanki i Novigrađana koji su nastupili na najvišoj, državnoj razini natjecanja, nakon što su pravo nastupa izborili izvrsnim rezultatima na školskim odnosno županijskim natjecanjima.

Renée Bajić osvojila je 4. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Erik Soldatić bio je 5. također iz talijanskog, Dana Sebić 12. iz geografije, Kruno Nikačević 3. iz povijesti, a Tea Radović 10. na državnom natjecanju u debati.

Tijekom susreta moglo se među ostalim čuti kako su gotovo svi oni odlični učenici i gradski stipendisti, ali i zanimljiv podatak kako su svi učenici jedne srednje škole - porečke SŠ Mate Balote. Susretu uspješnih srednjoškolaca s gradonačelnikom nazočio je i Vladimir Torbica, gradonačelnikov savjetnik za kulturu i obrazovanje, ujedno i srednjoškolski profesor.  

Grad Novigrad-Cittanova već godinama tradicionalno novčanim nagradama daruje odlične učenike srednjih škola i studente, a po prvi puta je ovom prigodom nagrađen i uspjeh na učeničkim natjecanjima. Gradonačelnik je tako svojim mladim i uspješnim gostima uručio poklon-bonove od po 500 kuna, koje će moći utrošiti u trgovini Libar na školske potrepštine, knjige i tome slično.

"Riječ je o simboličnoj gesti kojom želimo nagraditi vaš uspjeh i postignute rezultate, ali vam i dati poticaj za budućnost i daljnji rad", poručio im je ovom prigodom gradonačelnik Milos, zahvalivši im što na ovaj način promoviraju svoj grad.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa