Pulska veza: Akcijski film koji su snimali Puljani

0
Ekipa filma Pulska veza isključivo je pulska
Ekipa filma Pulska veza isključivo je pulska

Zadnjeg dana 59. Festivala igranog filma u Puli, 28. srpnja točno u ponoć, van konkurencije prikazat će se prvi isključivo pulski film Medvid produkcije, simbolično nazvan Pulska veza. Kako mi je rekao redatelj Zoran Mikletić, prvi poticaj za rad na igranom filmu dobio je nakon izuzetno dobro prihvaćenog kratkog filma „Zmajeve oštrice“.

I u prvom, kao i u ovom filmu, glumi ista ekipa, riječ je o Puljanima koji se inače ne bave profesionalno glumom. „Neki od njih u Zmajevoj oštrici pokazali su se jako dobrim, pa sam ih angažirao i u ovom filmu. Uglavnom se izvrsno snalaze pred kamerom“, kazao je Mikletić.

Zoran Mikletić
Zoran Mikletić

„Glavnog glumca u filmu, policijskog inspektora, glumi Roberto Legović, a išli smo tragom klišeiziranih akcijskih američkih filmova. Ovaj film nema neku poruku, već samo nudi zabavu“, dodao je Mikletić.

Glavni lik, inspektor Romano, nastoji iz nevolja izvući otetu novinarku, a priča se, dakako odvija u Puli i, kako je rekao Mikletić, nije baš u potpunosti izmišljena. U filmu su osim pulskih glumaca i autori glazbe Puljani, a na njemu je ukupno radilo gotovo 300 ljudi, sve na volonterskoj bazi. Doznali smo da je film "pulski" i po tome što se u njemu, na kratko, pojavljuje i gradonačelnik Boris Miletić.

„Utrošili smo svega 70.000 kuna na osnovne potrebe snimanja ovog filma, a to je dva posto od onoga koliko iznose troškovi snimanja jednog prosječnog hrvatskog filma“, napomenuo je Mikletić.

Roberto Legović kazao je kako se dobro snašao u snimanju akcijskih scena, s obzirom da se bavio borilačkim vještinama te da je bilo jako zabavno raditi na ovom filmu.

Roberto Legović
Roberto Legović

Miroslav Mocko koji glumi glavnog negativca rekao je, pak, kako je isprva bio skeptičan prema snimanju ovog filma s ljudima koji se inače time ne bave, ali da se na kraju ugodno iznenadio profesionalnošću glumaca i čitave ekipe. „I sam sam se vrlo brzo ufurao u svoju ulogu, iako prije Zmajeve oštrice, nikad nisam glumio“, rekao je Mocko.

Miroslav Mocko
Miroslav Mocko

Ekipa MedVid produkcije, Kristijan i Igor Burlović zaduženi su za kameru, a Alen Peruško, Ivan Štifanić i Zoran Mikletić ovih dana užurbano rade rade na montaži. Ako vas je Pulska veza zaintrigirala, pogledajte teaser, ili još bolje, dođite u pulsku Arenu i uživajte u dugo očekivanoj premijeri ovog filma! (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa