Započela gostovanja 59. Festivala igranog filma

0
Festival gostuje u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku i Zadru
Festival gostuje u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku i Zadru

Gostovanja 59. Festivala igranog filma u Puli započela su jučer u Ljetnom kinu Tuškanac u Zagrebu, gdje se od 17. do 20. srpnja s početkom u 21,30 prikazuju filmovi iz Retrospektive Claudea Chabrola Inspektor Lavardin, Betty, Pakao i Cvijet zla, a od 24. srpnja do 2. kolovoza izbor iz Međunarodnog programa, u kojem će se naći filmovi Osveta, Drugi svijet, Sarkozy, Povratak u mladost, Shun Li i Pjesnik, Savršeni dani, Hotel Lux, Romeos,Italija: Voli je ili napusti i Noćni izlazak. Ulaznice za Ljetno kino Tuškanac po cijeni od 20 kuna u prodaji su i online.

U Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu od 18. do 22. srpnja u 21 sat  Retrospektivi Claudea Chabrola bit će, uz četiri navedena filma, prikazan i Chabrolov debi Lijepi Serge, a potom slijedi posebna projekcija restaurirane Bitke za Alžir 23. srpnja te sedam filmova iz Međunarodnog programa (Italija: Voli je ili napusti, Osveta, Drugi svijet, Sarkozy, Povratak u mladost, Shun Li i Pjesnik te Savršeni dani), koji su na rasporedu od 24. do 30. srpnja.

U Kic art kinu od 25. do 29. srpnja, te Art kinu Grič u Zagrebu od 26. do 30. srpnja u 21 sat, moći će se pogledati po pet filmova iz Međunarodnog programa: Italija: Voli je ili napusti, Osveta, Drugi svijet, Sarkozy i Povratak u mladost.

U Ljetnom Art-kinu Croatia u Rijeci od 19. do 24. srpnja bit će prikazani flmovi: Povratak u mladost, Drugi svijet, Italija: Voli je ili napusti, Osveta, Sarkozy i Zbogom kraljice. U Ljetnom kinu u Šibeniku u sklopu Šibenskog kulturnog ljeta bit će tijekom pet večeri, od 26. do 30. srpnja, predstavljeni novi hrvatski kratki igrani filmovi te dva filma iz Sekcije manjinskih koprodukcija. Program kratkih filmova moći će se vidjeti 8. i 9. kolovoza u Zadru u crkvi sv. Donata u sklopu festivala Zadar snova.

Posjetitelji Dubrovačkih ljetnih igara moći će od 27. do 29 srpnja u Ljetnom kinu Jadran ili Dvorana Visia vidjeti filmove Osveta, Zbogom kraljice i Pakao te od 30. srpnja do 1. kolovoza vidjeti najbolje filmove u Nacionalnom programu: dobitnike nagrada publike, mladih filmofila i Velike zlatne Arene.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa