Mladi medicinski tehničar tukao štićenicu staračkog doma u Puli  

0
Kuća skrbi sv. Polikarp
Kuća skrbi sv. Polikarp

Što je bilo u glavi 21-godišnjeg medicinskog tehničara kada se krajem siječnja okomio na 91-godišnju korisnicu Kuće skrbi sv. Polikarp u pulskoj Tomassinijevoj ulici, pita se novinar Jutarnjeg lista.   

Naime, 31. siječnja je osoblje Kuće skrbi uočilo na umirovljenici pregršt modrica za koje se odmah posumnjalo da si ih žena, s obzirom na njezinu odmaklu dob i narušeno zdravlje, nikako nije mogla sama nanijeti. O sumnjama su odmah izvijestili pulske policajce koji su obavili razgovore sa svim zaposlenicima. Kriminalističko istraživanje trajalo je nepunih mjesec dana dok nisu izvagani svi prikupljeni dokazi.  Za razliku od ostalih djelatnika, oprečne izjave davao je jedino 21–godišnji medicinski tehničar koji je u Kući skrbi do tog kobnog dana bio otprilike zaposlen tek mjesec dana.

- Nisam gospođu ozlijedio. Ja sam na nju slučajno pao dok sam je pridizao – prve su riječi izgovora koje je koristio 21- godišnji medicinski tehničar čim je slučaj ''modre bake u Kući skrbi'' otkriven.

Unatoč tome, nije dugo uspjevao istražiteljima prodavati maglu te su ga u konačnici, prikupivši dovoljno dokaza, kazneno prijavili da je 91-godišnjakinju, o kojoj je vodio brigu, nekoliko puta udario i pritom joj nanio lakše ozljede. Pulski policajci prijavili su ga redovnim putem nadležnom Državnom odvjetništvu jer su, eto, svi zaključili očito kako (ne)djelo ne bi mogao ponoviti.

U Kući skrbi su zgroženi događajem. Napominju da prokazani nasilnik otad više ne radi kod njih.

- Pa, zdrav čovjek to ne bi napravio! Hvala Bogu, žena je sada dobro. Koliko sam čula, mladić je mijenjao priče i više ne radi kod nas. Detalje ne znam jer to sve zapravo vodi moj suprug Martin koji je trenutačno u bolnici zbog ranijih boljki i prijeloma ruke – rekla je za Jutarnji list kratko supruga vlasnika Kuće skrbi Martina Klimana.

Otkaz licence

Kako neslužbeno doznajemo od osoba bliskih Klimanovima, pretučena 91-godišnjakinja je u sustavu socijalne skrbi.

- Ona je u Kući jer nema kamo ići i bez obitelji je. Taj je mladić, pak bio licencirani medicinski tehničar. Nepojmljivo je da netko tijekom petogodišnjeg školovanja nije shvatio da mladiću nisu sve na broju. Javio se na natječaj i koliko se tad uspjelo provjeriti, sve je bilo u redu. S njim se sklopio ugovor i bio je na probnom roku. On je domaći dečko, Puležan – pojasnili su kratko upućeni u problematiku, izražavajući nadu da će, s obzirom na okolnosti, 21- godišnjaku biti oduzeta licenca kako druge živote ne bi doveo u opasnost. Klimanova Kuća skrbi Sv. Polikarp nalazi se u sklopu kompleksa bivših vojnih zgrada gdje djeluje od 2000. godine. Osim što osigurava smještaj domicilnom stanovništvu starije dobi, pruža smještaj još i prognanicima i izbjeglicama, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa