Kajin odgovorio Jakovčiću: Ne može on mene samo tako otpisati

0
Damir Kajin
Damir Kajin

Na konferenciji za medije 14. srpnja potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je uzvratio predsjedniku stranke Ivanu Jakovčiću s kojim se proteklih dana „prepucava“ preko medija. Kako je naglasio, to ne koristi nikome. „Ne može on mene samo tako otpisati. Svoga možeš dovesti do jame, ali ne i baciti u nju“, pozvao se Kajin na narodnu poslovicu.

„Što si to Jakovčić umišlja, on je taj koji je počeo kolo sa Sanaderom, a završio u onom malom autiću na Brijunima s Jadrankom Kosor“, izjavio je Kajin kojemu je zasmetala Jakovčićeva izjava da si je umislio kako može biti predsjednik države. „Ja sam se 2009. kandidirao za predsjednika RH jer sam išao na to da homogeniziram IDS i spriječim da se taj brod nagne u desno“, kazao je Kajin i dodao da je u drugom krugu Josipovića podržao kao brata.

„IDS ne bi bio u Vladi da nije bilo Damira Kajina“, naglasio je i napomenuo kako je Jakovčić podržavao Vidoševića i Bandića.

Na podsjećanje novinara da su IDS i HNS u veljači 2009. godine potpisali sporazum o podrški zajedničkom kandidatu za predsjednika - Vesni Pusić, Kajin je rekao da se o tome samo raspravljalo, ali da ništa nije potpisano.     

„Sve sam radio u dobroj vjeri za IDS, Borit ću se za IDS koji će biti savjest Istre, nitko tu ne treba imati koristi osim građana“, izjavio je Kajin dodavši da će u stranci, ukoliko se njega riješe, vladati jednoglasje, kao da je član IDS-a samo jedan čovjek.

„Ja se borim za Istru i to nema veze sa izborima koji su ionako tek u veljači 2014. a do tada još ima godinu i pol dana“, napomenuo je i dodao da su njegovi savjetnici isključivo građani Istre čije mišljenje osluškuje, a ne kao nekima, razni PR-ovci.

„Dečki, nije vam to pametno rekao mi je neki dan Milanović komentirajući previranja u stranci, stoga njega citiram na kraju“, zaključio je Kajin.

Na upit novinara što misli kakva mu je budućnost u IDS-u, rekao je: „Postojana. Kao i do sada, vjerodostojna“.

Na pitanje hoće li, kako se moglo čuti ovih dana iz redova IDS-a, pustiti kosu i početi pjevati u Atomskom skloništu, kaže: „Nisam toliko nadaren. Ali ako se treba testirati na droge učiniti ću to odmah i to pred javnošću. Miletić je imao priliku otkloniti sumnju, ali to nije napravio na dobar način“, kazao je Kajin jer smatra da je to trebalo učiniti javno.  „O ovome svemu ne odlučujemo ni ja ni Jakovčić, već građani Istre“, napomenuo je na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa