Uređenje Trga kralja Tomislava ide planiranom dinamikom

0
Trg kralja Tomislava
Trg kralja Tomislava

Radovi na uređenju platoa tržnice na Verudi, kao i rekonstrukcija dijela Palladiove ulice odvijaju se u sklopu projekta uređenja Trga kralja Tomislava, čiji je cilj infrastrukturno, prometno i estetski urediti cijelo spomenuto područje, oplemeniti ga zelenim površinama, dječjim igralištem te ostalim javnim sadržajima.

Trenutno se najintenzivnije radi upravo u Palladiovoj ulici gdje su u tijeku radovi na rekonstrukciji komunalne infrastrukture. Što se tiče Trga, dosad su u dijelu koji se proteže od centra prema Domu sportova Mate Parlov izvedeni radovi na vodovodnoj mreži te radovi na kanalizaciji i oborinskoj odvodnji, gdje su u većem dijelu izvedene postavljene retencije, te se započelo i s kišnim vrtovima.

Sukladno dinamici, slijedi uređenje platoa tržnice za što je Grad Pula osigurao milijun kuna, dok će trgovačko društvo Tržnica sudjelovati s još 600 tisuća kuna za nabavu novih unificiranih kioska. Naime, postavit će se osam kioska za prodaju hrane te dva za ugostiteljske djelatnosti, a postojeći štandovi za prodaju voća i povrća dodatno će se urediti. Kako bi tržnica bila u funkciji za vrijeme izvođenja tih radova, čiji će se početak uskladiti s dinamikom izvođenja radova na Trgu, ista će se privremeno preseliti i raditi na gornjem parkiralištu. Po uređenju platoa, kiosci će biti pozicionirani ispod potpornog zida parkirališta i uz market.

Riječ je o vrlo značajnoj investiciji za taj dio grada, stoga Grad moli sugrađane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova koji će rezultirati, odnosno osigurati funkcionalan i uređen prostor, u potpunosti opremljen potrebnom infrastrukturom. Također, na samom trgu i u Palladiovoj ulici bit će osigurano stotinjak parkirnih mjesta koja neće biti pod naplatom, a svi se spomenuti radovi planiraju okončati do početka turističke sezone 2017. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa