Na prvenstvu Hrvatske i Slovenije u preletima parajedrilicom u Buzetu dominacija hrvatskih pilota

0
Marko Hrgetić iz PJK Flumen Rijeka ukupni je pobjednik
Marko Hrgetić iz PJK Flumen Rijeka ukupni je pobjednik

Marko Hrgetić iz PJK Flumen Rijeka ukupni je pobjednik otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije u preletima parajedrilicom FAI 2 kategorije - Istra Open 2012 koje se od 01. do 07. srpnja održavalo u Buzetu. Na drugo mjesto plasirao se Slovenac Primož Suša, a na treće Mađar Petar Simonics.

Hrgetić je ujedno i pobjednik hrvatskog državnog prvenstva i to četvrtu godinu zaredom, drugoplasirani je Karlo Bonačić (Krila Kvarnera Rijeka) iz Novigrada, a treće plasirani Vedran Misir (ZK Fenis Zagreb). U klasi EN A, B, C prvi je Marin Knez (LK Parafreek Zagreb), drugoplasirani je Andrija Medica iz domaćeg Kluba slobodnog letenja Tići, dok je na trećem mjestu Ivana Brozić iz PJK Flumen Rijeka.

Pripreme na uzletištu
Pripreme na uzletištu
U poretku kod žena prva je Jelena Kantoci iz LK Parafreek Zagreb, druga Ivana Brozić članica PJK Flumen Rijeka, a treća mlada nada riječkog kluba Valentina Babić. Ekipno u hrvatskom dijelu prvenstva prvo mjesto zauzeli su članovi kluba Let Ivanec iz Ivanca, drugo ZK Fenis iz Zagreba, a treće Krila Kvarnera iz Rijeke.

Što se slovenskog prvenstva tiče, državni prvak je Primož Suša, drugi je Bojan Gaberšek a treći Dušan Orož. U klasi EN B prvi je Primož Suša, drugi Aljaž Valič dok je na tjeće mjesto zasjeo Primož Podobnik. U klasi EN C slavio je Sandi Kristič, ispred Dušana Durkoviča i Igora Eržena. Od slovenskih natjecateljica nastupila je jedino Brigita Plemenitaš. Ekipno, prvo je mjesto osvojio KL Vrhnika, drugo KJP Kovk Ajdovščina, a treće Polet Nova Gorica.

Ovako izgleda start na Raspadalici iz zraka
Ovako izgleda start na Raspadalici iz zraka
Prvenstvo Hrvatske i Slovenije zajedničkim su snagama organizirali KSL Tići iz Buzeta, uz pomoć KJP Krokar iz Slovenije. Na natjecanju Istra Open sudjelovalo je 85 pilota iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Poljske i Mađarske. Nažalost, vrijeme i nije bilo naklonjeno pilotima, pa su zbog prejakog vjetra odrađena svega dva taska/disipline.

Ono što je zanimljivo jest da je ovo natjecanje obilježila dominacija hrvatskih pilota nad slovenskim, što je zapravo rijetkost jer je Slovenija zemlja koja ima puno veću tradiciju i više pilota u ovom sportu od Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa