Program Vodnjanskog ljeta: U subotu Galižanska noć

0
Galižanska noć (Foto: Vodnjan.hr)
Galižanska noć (Foto: Vodnjan.hr)

Vodnjansko ljeto svakoga tjedna donosi nešto novo za stanovnike Istre ali i goste, posjetitelje. Bogat ovotjedni program nudi različit glazbeni program, izložbe, gastro događaje.

Već u četvrtak, 12. srpnja, s početkom u 21 sat klapa Kamik održat će koncert na Župnom trgu, iza zvonika. Iste večeri bit će otvorena izložba umjetničkih radova "Korte" u Kreativnoj kući Vodnjan (na adresi Dolinska-Via della valle 49).

Petak donosi na lokaciji iza zvonika, literarnu večer udruge Cvitak pod nazivom "Dok cvitak zrije, poslušajte šapat zvona". Druženje sa članovima Cvitka počinje u 21 sat.

U galeriji "El Magazein" u subotu će za posjetitelje biti otvorena izložba autora Andrija Jakelića pod nazivom "Kamenu u spomen – Omaggio alla pietra" (adresa galerije Portarol 33A).

Galižanska noć obilježit će subotnju večer na Vodnjanštini. Atmosferu će zagrijati Online bend, a vrhunac zabave očekuje se s nastupom poznate grupe Koktelsi.

Za nedjelju su u programu tri događaja. Jedan je manifestacija Gastro fest koji će se održati u staroj jezgri Peroja. Ponudu za gurmanske užitke nudit će restoran Bukaleta iz Betige. Bit će na meniju tradicionalna jela po promotivnim cijenama. Za zabavni dio programa u Peroju pobrinut će se Duo Nevera.

Istoga dana održat će se tradicionalno druženje u Zajednici Talijana Vodnjanu pod imenom "A palazzo Bradamante". Prigodni večernji dio programa uključuje nastup zbora i solista Zajednice, dok će se za najmlađe s početkom u 10 sati u prostorijama Zajednice Talijana Vodnjan održati lutkarska predstava "Il mostro mangiacolori" (Compagnia de La Fiaberie della burattinaia solista Daniela Castiglione).

U organizaciji Turističke zajednice Grada Vodnjana, te u suradnji sa Zajednicom Talijana Galižana i Župnim uredom Galižana, u nedjelju će se održati svečano otvaranje manifestacije GALLART – dani otvorenih vrata crkvi Sv. Justa i  Madonne della Concetta. Početak u 20 sati.

Program se nastavlja i u ponedjeljak kad će u Zajednici Talijana u Galižani nastupiti  lutkarska skupina La fiaberia sa svojom predstavom "Diavolo d'una poesia". Predstava počinje u 20 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa