Guverner Koruške razgovarao s istarskim "ministrom" gospodarstva

0
Gerhard Dorfler sa suprugom u društvu Alena Damijanića
Gerhard Dorfler sa suprugom u društvu Alena Damijanića

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić susreo se ovoga vikenda na Brijunima s guvernerom austrijske pokrajine Koruške Gerhardom Dörflerom i njegovom suprugom. U neformalnom su razgovoru dotakli  teme o gospodarskoj suradnji između Koruške i Istarske županije. Posebno su istaknuli  veliko značenje  povezivanja Baltičkog i Jadranskog  mora, o čemu se, krajem lipnja razgovaralo na gospodarskoj konferenciji u austrijskom Villachu. Uvođenjem baltičko-jadranskog koridora realizirali bi se  brojni projekti u području prometa i transporta. Na taj bi se način bolje vrednovale naše luke, koje bi s gradovima ostalih država na koridoru bile povezene intermodalnom željeznicom.

U kontekstu ugovora, koji od ranije povezuju  Istarsku županiju i Korušku, istaknuto ja kako treba  i dalje razvijati međusobne odnose na svim područjima, s posebnim naglaskom na unapređivanje turističke suradnje. Pritom se guverner Dörfler, očaran Brijunima, pozitivno izrazio o našim  prirodnim ljepotama.

Poslije neformalnog susreta,  Alen Damijanić se sa svojim gostima pridružio skupu poduzetnika iz Regije Veneto na Brijunima, koji je okupio više od četiri stotine  sudionika.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa