Posljednje poruke Edija Vitasovića: Počelo sa šalama, završilo tragično

0
Edi Vitasović (foto: Facebook)
Edi Vitasović (foto: Facebook)

Dan prije tragičnog događaja, u kojem će Edi Vitasović iz Pule poginuti od strujnog udara, a Marin Novak iz Vinkurana završiti u bolnici s po život opasnim ozlijedama, dvojica mladića spremala se za izlet na snijeg. Prema neslužbenim informacijama, tog 6. siječnja trebali su ići na popularno istarsko i riječko izletište Platak.

Posljednje objave Vitasovića i Novaka na društvenim mrežama svjedoče o pripremama za izlet, no ne može se zaključiti jesu li planirali fotografiranje ili "selfije" na željeznici. Naime, na sličan način nedavno je ozlijeđen još jedan riječki školarac, a kako je riječ o maloljetniku, ni tada nije bilo detaljnih informacija o okolnostima nesreće, odnosno odgovora na pitanje zašto se tinejdžer penjao na vagon.

Večer uoči tragedije, Novak je 5. siječnja oko 20 sati na svom facebooku zapisao: "Ima neko lance za posudit na 2 dana. Za 17 cola??" Pokojni Vitasović mu odgovara: "Šta za oko vrata?", a jedan od prijatelja odgovara "Za branik da ne padne". Drugi konstatira "hoćeš ti u brda", treći nudi lance, ali od 15 cola, a četvrti jedne koje mogu "od 15 do 17 cola". Već drugog dana, 6. siječnja oko 11.35 sati na riječkom terminalu dogodit će se tragedija u kojoj će Vitasović izgubiti život, a Novak biti teško ozlijeđen.

Prema navodima PU primorsko goranske, okolnosti tragedije i dalje nisu poznate. Prema dostupnim informacijama, Vitasović i Novak su se s prijateljicom zaputili na Platak, a koristili su Novakov renault. Kod kontejnerskog terminala na Brajdici navodno su se htjeli fotografirati, pri čemu su se počeli penjati na željezničku kompoziciju i teretni kontejner. Prijateljica ih je navodno trebala fotografirati, no mogla je samo svjedočiti tragediji koja će se dugo pamtiti u Istri.

Najnovije vijesti