Tijekom proteklog vikenda na Marleri buknula dva požara

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na ližnjanskom području, odnosno na Marleri izbila su dva požara, u kojima srećom nitko nije ozlijeđen.

Prvi požar izbio je u subotu 7. srpnja oko 16 sati te je u njemu izgorjelo oko 9 hektara trave i niskog raslinja. Požar je izbio na zemljištu nepoznatog vlasnika, a vatru su oko 19 sati ugasili djelatnici JVP Pula i pripadnici DVD Ližnjan, DVD Pula i DVD Medulin.

Policijski službenici obavili su očevid u nazočnosti protupožarnog inspektora Policijske uprave istarske te je utvrđeno kako je centar požara u blizini napuštene kućice i da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog podrijetla. Iako tijekom požara nitko nije ozlijeđen, u jednom trenutku bile su ugrožene i obližnje vikend kuće, no vatrogasci su uspjeli na vrijeme zaustaviti vatrenu frontu.

Dojavu o drugom požaru policija je zaprimila u nedjelju 8. srpnja oko 16,50 sati. U tom je požaru izgorjelo oko 5 hektara trave i niskog raslinja. Djelatnici JVP Pula i pripadnici DVD Ližnjan, DVD Pula i DVD Medulin lokalizirali su požar oko 18,10 sati, nakon čega je dio vatrogasaca ostao nadgledati požarište kako ne bi došlo do ponovne aktivacije. Tijekom današnjeg dana obavit će se očevid na mjestu događaja kako bi se utvrdio uzrok požara, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa