Istra El Dorado za kontinentalce: Jedni dolaze raditi, a drugi krasti

0
U ljetnim mjesecima Istra kradljivcima postaje zanimljivija
U ljetnim mjesecima Istra kradljivcima postaje zanimljivija

Turistička sezona mogućnost je za radnike s ove i one strane Učke da bar na nekoliko mjeseci pronađu zaposlenje. Tako se, osim velikog broja turista, tijekom ljetnih mjeseci u Istru doseli i veliki broj sezonskih djelatnika, koji pošteno i mukotrpno zarađuju svoj novac.

No, osim onih koji poštenim radom zarađuju, očito dolazi sve više onih koji prihode traže s ove strane Učke, ali s one zakona. I oni također dolaze u Istru iz razloga što tijekom turističke sezone imaju više prilike za svoje "poslove".

Naime, u rubrikama crne kronike, odnosno u izvješćima istarske policije, već od početka predsezone sve češće se kao činitelji kaznenih djela spominju osobe od "priko Učke". Bez da izazivamo lokal-patriotske osjećaje, ili pak da potičemo predrasude, činjenica je da u ljetnim mjesecima Istra postaje zanimljivija i za one koji nisu toliko spremni raditi, koliko su spremni ukrasti.

Tako je danas je u izviješću PU istarske navedeno kako je porečka policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da su 28-godišnjak iz Dubrovnika, 30-godišnjak iz Ivanković Sela i 42-godišnjak iz Zagreba počinili više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Poreča. Ovaj navedeni trojac krao je po porečkim hotelima.

Osim krađa po hotelima, bilo je krađa i po moru, tako je rovinjska policija nedavno uhvatila dvojicu 19-godišnjaka iz Zagreba i 22-godišnjaka iz Rijeke koji su krali po jahtama uz rovinjsku obalu.

Ovogodišnji neuspjeli pokušaj krađe na porečkoj plaži, u režiji 44-godišnjaka iz Čepina i 27-godišnjaka iz Višnjevca, još je jedan od spomenutih u izviješću PU Istarske. Osim krađa bilo je pokušaja podmićivanja te sukoba s policijom, a bilo je i onih koji su uhićeni zbog posjedovanja droge.

Naravno da zakonskih prijestupnika ima i "s ove strane Učke", svjedoci smo toga tijekom ostatka godine, ali ostaje činjenica da je tijekom turističke sezone raste broj ovakvih kaznenih djela, na što je PU istarska upozoravala građane u nekoliko navrata, ali nije na odmet još jednom savjetovati  građanima da se pridržavaju danih savjeta i tako spriječe neželjene posljedice. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa