Uhvaćen trojac koji je krao po porečkim hotelima

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da su 28-godišnjak iz Dubrovnika, 30-godišnjak iz Ivanković Sela i 42-godišnjak iz Zagreba počinili više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Poreča.

Naime, 28-godišnjaka se tereti da je od 20. do 28. lipnja počinio tri teške krađe u jednom hotelu na području Poreču. Prvo je 20. lipnja u večernjim satima otuđio različite predmete iz dviju soba, s time da je u jednu provalio preko balkona, čime je talijanskog i francuskog državljanina ukupno oštetio za nekoliko tisuća kuna. Nekoliko dana kasnije, 28. lipnja Dubrovčanin je pokušao provaliti protupožarna vrata i neovlašteno ući u hotel, no u tome nije uspio.

Osim za imovinske delikte, muškarca se tereti i za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, obzirom su policijski službenici u utorak prilikom pretrage stana kojeg koristi u Iliriskoj ulici u Poreču pronašli nekoliko tableta diazepama, za koje 28-godišnjak ne posjeduje liječničku dokumentaciju.

Za dva kaznena djela krađe policija sumnjiči 30-godišnjaka iz Ivanković Sela. Naime, on je 23. lipnja zajedno s 42-godišnjakom iz Zagreba s protupožarnog stepeništa istog porečkog hotela uskočio u sobu, koju je koristila slovenska državljanka te joj je ukrao torbu za plažu, oštetivši je time za više stotina kuna. Osim toga, 30-godišnjaka se tereti i da je s utorka na srijedu iz stana u Ilirskoj ulici ukrao odjeću i oštetio 28-godišnjaka za više stotina kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak i 42-godišnjak su u srijedu u jutarnjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok je 30-godišnjak priveden jučer u večernjim satima, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa