Motovun film festival će prikazati u nas nikad viđenog Scorseseova "Huga"

0
Novost festivala je "nulti dan" koji će se održati u petak
Novost festivala je "nulti dan" koji će se održati u petak

Tijekom dva dana u zagrebačkoj kući za umjetnost i ljude Lauba predstavljen je, prvo za novinare, a potom za posjetitelje, 14. Motovun film festival, koji će se održati od 28. srpnja do 1. kolovoza. Novi datumi odraz su pomaka prvog dana festivala na subotu, što znači da će Motovun ove godine trajati od vikenda do srijede, umjesto da počne u ponedjeljak i traje do petka, piše Večernji list.

Novost je i "nulti dan" koji će se održati u petak, kad će na besplatnoj projekciji biti prikazan ratni spektakl producenta Georgea Lucasa "Red Tails", najvećim dijelom sniman upravo u Motovunu.

Festivalski hitovi

Što se samog festivalskog programa tiče, on je kao i uvijek sastavljen od najuspješnijih filmova s velikih festivala i malih iznenađenja iz cijeloga svijeta.

Kao najatraktivniji naslovi izdvajaju se "Sister", drama Ursule Meyer o dječaku koji krađama prehranjuje sebe i stariju sestru nakon smrti roditelja, nagrađena Srebrnim medvjedom u Berlinu, zatim ekscentrični "Sveti motori" Leosa Caraxa kao jedna od najvećih senzacija ovogodišnjeg festivala u Cannesu te dobitnik nagrade žirija istog festivala "Danak anđelima", škotska luzerska komedija velikog redatelja Kena Loacha.

Dio "Canneske žetve" u programu Motovuna je i dokumentarac "Posljednja ambulantna kola Sofije" bugarskog redatelja Iliana Meteva, inače hrvatska koprodukcija nagrađena na Tjednu kritike.

Osim ovih festivalskih hitova, svojom se posebnošću ističu "Alois Nebel", animirani crno-bijeli film Tomáša Luňáka o posljedicama 2. svjetskog rata i Baršunaste revolucije, te troipolsatni "Chapiteau Show" Sergeija Lobana, koji se smatra jednim od najsmionijih filmova posljednjih godina.

Novi Ulrich Seidl

Fanove će razveseliti i povratak prošlogodišnjeg Mavericka Ulricha Seidla, kojem će Motovun prikazati najnoviji film "Raj:Ljubav" o bogatim Europljankama u godinama koje traže seks s mladim crncima u Africi.

Inače, ovogodišnji dobitnik nagrade Maverick britanski je redatelj Terence Davies, kojem će biti posvećena čitava retrospektiva u Motovunu, ali i u Zagrebu neposredno prije festivala, piše Večernji list.

Najatraktivnije događanje organizatori ipak čuvaju za kraj. Riječ je o ekskluzivnoj 3D projekciji "Huga", filma u režiji Martina Scorseseja, nagrađenog s pet Oscara, koji nikad nije distribuiran u domaćim kinima. Ovo je jedina prilika da ga vidite na velikom platnu, i to pod zvjezdanim nebom!

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA