Oduzeli mu drvo jer ga je vozio bez dokumentacije

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Prometna policija je 14. prosinca oko 11 sati, na Istarskom ipsilonu, kontrolirala teretni automobil Tam, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 42-godišnjak, a prevozio je drva bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici oduzeli su 42-godišnjaku drva te su ih predali na čuvanje Šumariji Pula do utvrđivanja vlasništva navedenog tereta.

Policijska uprava istarska upozorava građane da se sukladno Zakonu o šumama, drvo posječeno u šumi i izvan šume te ostali šumski proizvodi mogu transportirati izvan šume, samo ako su propisano obilježeni i ako je za njih izdana propisana popratnica. Obilježbu drveta posječenog u šumi ili izvan šume šumoposjednika i ostalih šumskih proizvoda podrijetlom iz tih šuma te izdavanje popratnice obavlja Šumarska savjetodavna služba.

Obilježbu drveta posječenog u šumi u vlasništvu Republike Hrvatske ili izvan šume u vlasništvu Republike Hrvatske i ostalih šumskih proizvoda podrijetlom iz šume u vlasništvu Republike Hrvatske te izdavanje popratnice obavlja Trgovačko društvo. Za fizičku osobu koja drvo ili grane posječene u šumi ili izvan šume prevozi, otprema ili pohrani te prodaje, odnosno kupuje neobilježeno ili bez popratnice, propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 7.000 kuna, dok je za pravne osobe propisana kazna u iznosu od 10.000 do 30.000 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa