U Općini Medulin prijem za nagrađivane maslinare Ulike

0
Nagrađeni maslinari kod načelnika Buića
Nagrađeni maslinari kod načelnika Buića

U općinskoj vijećnici 14. prosinca medulinski načelnik Goran Buić primio je nagrađivane maslinare, članove udruge „Ulika“ iz Medulina povodom osvojenih medalja na šestoj Međunarodnoj manifestaciji „Dani maslinovog ulja u Dalmaciji“, održanoj u Vodicama.

Buić je tom prigodom kazao kako nikada nije bilo boljeg, kvalitetnijeg i nagrađivanijeg ulja u vijećnici Općine Medulin. Zahvalio je svim maslinarima što svojim uspjesima promoviraju ne samo Općinu Medulin već i domaći proizvod te čestitao na vrhunskim rezultatima postignutim u Vodicama.

„Zahvaljujući maslinarima iz udruge „Ulika“ i uljari „Nono Bruno“ Općina Medulin je zaista postala velesila u proizvodnji i promociji maslinovog ulja“, zaključio je načelnik Buić.

Predsjednik udruge „Ulika“ Mario Crnobori je naglasio kako su ostvarili vrhunske rezultate na prvim smotrama uz naglasak da ih još mnogo smotra tek očekuje. „Moramo obavezno otići i na druge smotre ulja jer time promoviramo ne samo naše ulje, Općinu Medulin već promoviramo i naš kraj“, izjavio je Crnobori te predstavio medalje i nagrade koje su članovi udruge osvojili.

Željko Grgorinić je s monosortnim uljem picholine koje je proglašeno šampionskim uljem smotre osigurao i nagradu za uljaru „Nono Bruno“ koja je šampionsko ulje preradila. Zlatne medalje za ulje osim Željka Grgorinića osvojili su i ostali članovi udruge Ulika: OPG Lupić, Silvano Tanger, Mario Crnobori, uljara Nono Bruno te Dolija 08 d.o.o. koja je osvojila čak dvije zlatne medalje.

OPG Demarin na istom je natjecanju osvojio brončanu medalju, a u prvih 20 nagrađivanih ulja OPG Lupić osvojio je tri zlatne medalje.

Udruga „Ulika“, odnodno njeni članovi su na manifestaciji u Vodicama osvojili preko 15 medalja, u konkurenciji čak 281 dostavljenog uzorka.

„Ulika“ je početkom prosinca bila i na smotri ulja u Nadinu u kojem su također ostvarili vrhunske rezultate te ponijeli čak tri zlatne medalje u Medulin. U Nadinu su zlatne medalje osvojili Željko Grgorinić, Mario Crnobori i Davor Zanini, vlasnik uljare „Nono Bruno“ u konkurenciji od 96 dostavljenih uzoraka.

Na kraju prijema maslinari su napravili degustaciju svojih ulja koje su zajedno s načelnikom Goranom Buićem i ostalima prisutnima degustirali i zaključili kako su im sve osvojene medalje samo kruna i potvrda njihovog rada i kvalitete ulja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa