Flego: Dobili smo Plenkovićevu podršku za decentralizaciju

0
Valter Flego i Andrej Plenković
Valter Flego i Andrej Plenković

Predsjednik Andrej Plenković u sklopu posjeta hrvatskim županijama posjetio je 13. prosinca i Istarsku županiju. U Pazinu se susreo s istarskim županom Valterom Flegom, predsjednikom Skupštine Istarske županije Valterom Drandićem, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem.

Premijer Plenković izjavio je da je povod posjeta bila namjera da iz prve ruke sazna koji su to ključni razvojni projekti za Istru, te što se očekuje u poboljšanju komunikacije između središnje razine vlasti i županijskih, gradskih i lokalnih vlasti.

„Za Istru su najvažniji realizacija projekta izgradnje i opremanja Opće bolnice u Puli, nastavak Istarskog ipsilona, razvoj turizma, poljoprivrede, ugostiteljstva, malog i srednjeg poduzetništva, prometna povezanost, i sve su to teme koje će moja Vlada podupirati“, istaknuo je premijer Plenković najavivši i skori sastanak Vlade sa svim hrvatskim županima kako bi im se pomoglo u rješavanju otvorenih pitanja. Istarski župan Valter Flego je zahvalio premijeru na dolasku u Istru i mogućnosti razgovora o konkretnim projektima i temama važnih za ovo područje.

„Mogu reći da smo dobili podršku za završetak izgradnje Opće bolnice, dovršetak gradnje Ipsilona, ali i za proces jedne sustavne decentralizacije za koju se mi toliko zalažemo, jer znamo da će na taj način biti bolje i u Istri i u Hrvatskoj. Vjerujem da imamo prostora za realizaciju puno takvih projekata, i već u ponedjeljak ćemo premijeru i ministrima staviti na papir ono što mislimo da uz pomoć države možemo brzo realizirati“,  izjavio je župan Flego.

Uz spomenute predstavnike Istarske županije, sastanku su prisustvovali i pročelnik Kabineta istarskog župana Duško Kišberi, predstojnik Ureda Grada Pazina Zoran Sloković, a u delegaciji premijera Plenkovića zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić, glasnogovornica Vlade RH Sunčana Glavak, predsjednik županijskog HDZ-a Jurica Šiljeg, te članovi Anton Kliman i Ivan Bubić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa