Zbog tragedije u Bačvi podignuta optužnica protiv dimnjačara

0

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, 13. prosinca pred Općinskim sudom u Puli podiglo optužnicu protiv 24-godišnjeg dimnjačara zbog počinjenja "kaznenog djela protiv opće sigurnosti teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti", odnosno zbog smrti Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22) iz Poreča, koji su 25. listopada 2015. u agroturizmu Milena u Bačvi kraj Višnjana smrtno stradali uslijed trovanja ugljičnim monoksidom.

Njega se tereti da je 18. srpnja 2015. obavljajući poslove dimnjačara u Mileni, suprotno odlukama Općine Višnjan, iz nehaja, propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao. Okrivljeni nije utvrdio da je dimnjak tehnički neispravan i slijedom toga nije obavijestio opskrbljivača plinom da isključi opskrbljivanje plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje.

Dimnjak je u takvom stanju ostao u uporabi sve do 25. listopada 2015. U jutarnjim satima tog dana je, dok su Patrik i Lara spavali u apartmanu, došlo do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala kroz elektro-instalacije i instalacije klima uređaja čime je znatno povećana koncentracija ugljikovog monoksida u apartmanu kojeg su navedene osobe udisale te preminule zbog trovanja ugljikovim monoksidom, priopćeno je Općinskog državnog odvjetništva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa