Predsjednik ALDA-e Oriano Otočan posjetio Makedoniju

0
Oriano Otočan za boravka u Makedoniji
Oriano Otočan za boravka u Makedoniji

Pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije Oriano Otočan boravio je u srijedu, 4. srpnja 2012. godine, u svojstvu predsjednika Asocijacije agencija lokalne demokracije ALDA u Makedoniji, gdje je u Ministarstvu za lokalnu samoupravu Republike Makedonije prisustvovao sastanku i potpisivanju Ugovora o decentraliziranoj suradnji između francuske regije Donje Normandije  i Republike Makedonije. ALDA, u sklopu ovoga programa, već pet godina pruža tehničku pomoć u implementaciji projekata decentralizirane suradnje s ciljem jačanja lokalne samouprave, lokalnog razvoja i sudjelovanja građana u donošenju odluka na lokalnoj razini.

Otočan se susreo sa izaslanstvom regije Donja Normandija koje je predvodila potpredsjednica regije Corinne Feret, prilikom čega se razgovaralo o suradnji ALDA-e i te regije, ali i o mogućnostima suradnje Istarske županije i Donje Normandije, posebice s ciljem edukacije o korištenju Strukturnih fondova, te suradnje na formiranju Centra izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Rovinju, zajedničke suradnje Ureda u Bruxellesu te razvoja drugih zajedničkih projekata na području jugoistoka Europe.

Oriano Otočan je imao prilike razgovarati s makedonskim ministrom za lokalnu samoupravu Nevzatom Bejtom, te se susreo s francuskim veleposlanikom u Makedoniji Jean-Claude Schlumbergerom. Posjetio je Udrugu jedinica lokalne samouprave Republike Makedonije, gdje se susreo sa direktoricom Dušicom Perišić i razgovarao o problemima decentralizacije i mogućnosti jačanja uloge lokalnih vlasti, te je posjetio i gradsku upravu grada Skopja s ciljem razvoja suradnje između Istre i Skopja.

U nastavku posjete susreo se s predstavnicima SEGA - Koalicije organizacija mladih, te predstavnicima CIRa – Centra za institucionalni razvoj, organizacije koja pruža potporu udrugama civilnog društva. Obje organizacije su partneri ALDA-e.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa