Marčeta: Adu Damjanac napustili i najbliži suradnici

0
Ivan Marčeta
Ivan Marčeta

„Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Fažane, očito je da i među samim predstavnicima fažanske izvršne i predstavničke vlasti postoje neslaganja i problemi u komunikaciji“, izjavio je predsjednik Kluba vijećnika IDS-a u Općinskom vijeću Fažane Ivan Marčeta na 5. srpnja održanoj konferenciji za medije u prostorijama IDS-a.

Marčeta smatra da su upravo mještani Općine Fažana ti koji bi zbog toga mogli ispaštati i da je njegova dužnost upozoriti ih i upoznati s nedavnim događajima koji Fažancima izazivaju zabrinutost načinom vođenja Općine.

„Mještani Općine Fažana trebali bi znati da je predsjednik Općinskog vijeća  Damjan Milekić na spomenutoj sjednici  vijećnike upoznao sa činjenicom da više nije član proširenog kolegija načelnice općine Ade Damjanac, na kojem se donose sve bitne smjernice za razvoj mjesta“, napomenuo je Marčeta.

Marčeta je istaknuo i kako Milekić nije naveo konkretan razlog svog odstupanja, osim što nije zadovoljan načinom rada tog tijela.

„Kad je riječ o vodstvu općine, nakon načelnice i donačelnika, gospodin Milekić treći je čovjek po pitanju svoje uloge u fažanskoj vlasti. Stoga, ne mogu se oteti dojmu da je za svoje odstupanje imao prilično dobar razlog kojeg bi stanovnici Općine i općinski vijećnici trebali znati“, rekao je.

„Pretpostavljam da je njegov čin povezan i s previranjima unutar fažanske vlasti kao i s manjkavošću njihova rada na što je fažanski  IDS već upozoravao“, kazao je Marčeta dodavši da je sad jasno svima kako načelnica Damjanac više nema podršku ni najbližih suradnika.

Osim previranja u vlasti, Marčeta smatra bi mještani Fažane mogli ispaštati jer se načelnica Damjanac, kao i cijeli fažanski SDP oglušava na prijedloge vijećnika IDS-a.

Naime, IDS Fažana još je u travnju uputio prijedlog odluke o uključivanju Fažane u LAG odnosno lokalnu akcijsku grupu koja objedinjuje predstavnike malih i srednjih poduzeća, lokalne samouprave, neprofitnih organizacija i drugih sudionika iz različitih područja, koji se zajedno dogovaraju o zajedničkom nastupu u cilju razvoja njihove regije ili kraja u kojem je osnovana.

„ Iako sam pri tom ispoštovao standardnu proceduru ta se točka nije našla na dnevnom redu posljednje sjednice Općinskog vijeća“, istaknuo je Marčeta dodajući da je predsjednik vijeća naveo  kako o toj točci nije imao nikakvih saznanja niti ju je dobio iako je upućena bila upravo njemu.

Na upit gdje je odluka nestala na više od dva mjeseca načelnica Damjanac odgovorila je kako je pročelnica zametnula taj papir u nekom ormaru, zabrinuto je zaključio Marčeta, koji je uvjeren da „fažanski SDP opstruira iz inata prijedloge IDS-a, čija bi realizacija doprinijela prosperitetu naše općine“.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA