Pogledajte fotografije koje svjedoče o nestanku trikotaže Arena

0
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Pulska fotografkinja Snježana Bratanović ušla je napuštenu glavnu zgradu nekadašnje Modne trikotaže Arena u Puli te napravila niz fotografija koje svjedoče o sadašanjem stanju tog prostora. Fotografije je potom poredala u malom video uratku, te ih usporedila s prijašnjima, iz nekih boljih vremena. Video možete pogledati na kraju ovog teksta.

"Svjesna neponovljivosti trenutka, s fotoaparatom u ruci , napokon sam dobila priliku ući u arhitektonski kameleon, glavnu zgradu nekadašnje Modne trikotaže Arena u Puli. Zgrada ogoljelih interijera, rasprodane imovine, devastiranih  hala duhova, ukazivala je na ne tako davnu prisutnost života, najdugovječnije i jedine istarske modne kuće, koja je u zlatno doba nosila naziv Arena trikotaža", zapisala je Bratanović.

"Serija fotografija „Početak i kraj“ svjedoči o propasti tvornice koja je bila pokretač života i tekstilni spomenik našeg grada. Ovaj video uradak, koji nosi naziv istoimene serije fotografija, nastao je iz potrebe svojevrsnog oživljavanja sjećanja neponovljive i jedinstvene Modne trikotaže Arena, Pula", zapisala je Bratanović.

„Početak i kraj“ nagrađeni su 2. Nagradom na Salonu fotografije Vinkovci 2016, a izloženi su u Galeriji fotografija Meraja, Vinkovci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa