Poreč: Od ponedjeljka privremena regulacija prometa

0
Porečki rotor
Porečki rotor

Od 5. prosinca, u Ulici Mate Vlašića u Poreču kreće uređenje nogostupa do Stancije Portun. Tijekom izvođenja radova, do 24. prosinca, na snazi će biti privremena regulacija prometa. Grad Poreč još je prošle godine uredio nogostup Ulicom Mate Vlašića od križanja s Ulicom Tina Ujevića sve do postojećeg nogostupa kod TC Kaufland.

Uređenjem posljednjeg preostalog dijela pješačkog nogostupa u Vlašićevoj, stanovnicima naselja istočno od porečke obilaznice bit će omogućeno sigurno prelaženje preko obilaznice, a ostvarit će se  i pješačka komunikacija uređenim pješačkim površinama do samoga centra grada.

Zahvat predviđa uređenje nogostupa dužine oko 200 m i širine 1,60 m, a sami radovi će se izvoditi u tri faze, kako bi se, što je moguće manje, remetio promet na prometnicama u zoni zahvata.

Po okončanju zahvata, obilaznica će dobiti označeni pješački prijelaz na kraku kružnog raskrižja „Stancija Portun“ u smjeru Varvari, što će omogućiti sigurniji način odvijanja pješačkog prometa, za kojeg je na navedenoj lokaciji primijećen trend povećanja. Grad moli sve sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa