U subotu Folk&Wine Festival u Brtonigli uz modnu reviju, stare zanate i guranje bačvi

0
Posjetitelje F&W Festivala očekuje bogat program
Posjetitelje F&W Festivala očekuje bogat program

U Brtonigli će se u subotu, 7. srpnja, održati Folk&Wine Festival s bogatim programom koji će nas vratiti u prošlost. Naime, u 17 sati će se na ulicama Brtonigle održati tradicionalna utrka s bačvama koja svake godine privuče veliki broj znatiželjnika i turista. Natjecat će se ukupno 5 ekipa, u svakoj ekipi po 4 sudionika (2 žene i 2 muškarca). Prvo će se natjecati žene u “slalomu” - guranje bačvi od 225 litara kroz čunjeve. Slijedeća je igra “punjenja boca” u kojoj sudjeluju svi natjecatelji.

Posljednja  i najatraktivnija utrka je utrka muških natjecatelja s bačvama od 500 litara. Start ove utrke je u Ulici Marconi, a cilj je ispred budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva gdje će se odmah i proglasiti pobjedničke ekipe.

Točno u 19 sati, u atriju budućeg Muzeja vina, a u suradnji sa Zakladom za humanitarno razminiranje Hrvatske – “Hrvatska bez mina” te Gradom Gospićem i Turističkom zajednicom Grada Gospića, predstavit će se Lička županija sa svojim proizvodima i nastupom folklornog ansambla "Dr. Ante Starčević" iz Gospića.

U sklopu ove akcije, održat će se i modna revija pod nazivom "Materina priča: SVI zaJEDNO - HRVATSKO NAJ" poznate hrvatske etno dizajnerice Mine Petre koja je spojila Liku i Istru u svojim kreacijama. Reviju će nositi poslovne žene naše županije te poznate gošće iz javnog života.

U sklopu F&W festivala održat će se  modna revija dizajnerice Mine Petre
U sklopu F&W festivala održat će se modna revija dizajnerice Mine Petre
Oko 20 sati će se u blizini glavnog trga u Brtonigli pokrenuti stara vršalica i bit će prikazana cijela priča kako se nekad vršilo žito i pripremao kruh. Cijelo vrijeme trajanja F&W festivala, moći će se razgledati “Put starih zanata” i vidjeti kako su se nekad izrađivali kosirići te izložba starih alata i poljoprivrednih strojeva. Također će biti izloženi dječji radovi radionice "Crtanje s teranom" koji su svoju likovnu nadarenost pokazali 23. lipnja za vrijeme održavanja Festivala Istarske Malvazije.

Uz bogat program sa naglaskom na etno, tradiciju, stare običaje i zanate, neizbježna je gastro ponuda domaćih jela, od pršuta, kobasica, palente, kuhanog kupusa i ombola do sardela te sve to sljubljeno uz dobru čašicu vina lokalnih vinara. Ovom će se prigodom također moći kušati najbolje i nagrađene malvazije s 28. Festivala Istarske Malvazije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa